Ηλεκτρικό Smart κόντρα σε BMW M3 Touring και Dodge Challenger 800 ίππων – Ποιο θα νικήσει; [video]

Μπορεί ένα «ελαφρώς» βελτιωμένο ηλεκτρικό compact crossover Smart να τα βάλει με δύο πανίσχυρα μοντέλα με κινητήρες 6 και 8 κυλίνδρων;

  • -
  • -

Οι περισσότεροι από εμάς όταν αναφερόμαστε στην μάρκα Smart, το πιο πιθανό είναι να σκεφτούμε τα λιλιπούτεια μοντέλα της που έκαναν το παρκάρισμα στα αστικά κέντρα παιχνιδάκι. Όμως η εταιρεία έχει περάσει εδώ και καιρό στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη εποχή, ενώ πριν κάποιο καιρό είδαμε και την παρουσίαση του Smart #1, του πρώτου compact crossover μοντέλου της. Το αυτοκίνητο που συμμετέχει στην κόντρα που θα δείτε παρακάτω μοιάζει πολύ με το συγκεκριμένο ηλεκτρικό, αλλά τυχαίνει να έχει δεχθεί και μερικές τροποποιήσεις από τον γνωστό βελτιωτικό οίκο Brabus.

Το αποτέλεσμα; Ένα μικρών διαστάσεων ηλεκτρικό crossover που αποδίδει 422 ίππους και 543 Nm ροπή χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα). Αυτοί φτάνουν για να του χαρίσουν 0-100 km/h σε μόλις 3,7 sec, ενώ η μπαταρία των 66 kWh προσφέρει αυτονομία 440 km. Φτάνουν όμως αυτά για να νικήσουν τα δύο μοντέλα επιδόσεων που στάθηκαν δίπλα του; Και δεν μιλάμε για δύο τυχαία μοντέλα.

Το πρώτο είναι η BMW M3 Touring των 510 ίππων, το αυτοκίνητο που οδηγήσαμε πριν λίγο καιρό στις Σέρρες και μας έκανε να αναθεωρήσουμε για το ποιο είναι το κορυφαίο οικογενειακό για τον σύγχρονο petrolhead και το δεύτερο, ένας θρύλος από την αμερικανική muscle car σκηνή. Μία από τις αμέτρητες εκδόσεις του σύγχρονου Dodge Challenger, που ακούει στο όνομα Super Stock και αποδίδει 800 ίππους.

Ποιο λέτε να κέρδισε λοιπόν σε αυτή την όχι και τόσο συνηθισμένη κόντρα; Το μικρό ηλεκτρικό crossover, το τετρακίνητο οικογενειακό των 500+ ίππων ή το muscle car που έχει δημιουργηθεί για αγώνες dragster; Η απάντηση στο video:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...