Τέλη κυκλοφορίας 2024: 3+1 τρόποι για να τα πληρώσεις

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων σύντομα θα πρέπει να πληρώσουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, προκειμένου να πάρουν το «σήμα» για το 2024.

  • -
  • -

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας έχουν ήδη αναρτηθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων γνωρίζουν το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν προκειμένου να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο ή η μοτοσυκλέτα τους, με την προθεσμία να ορίζεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Φυσικά, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση. Μέσα από την πλατφόρμα MyCar, μπορεί να γίνει εκτύπωση του «σήματος» για το 2024, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά παραμένουν τα ίδια με τα περσινά τέλη κυκλοφορίας. Πώς γίνεται η πληρωμή, όμως; Τι επιλογές έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θέλουν να πληρώσουν;

Πως θα πληρώσεις τα Τέλη Κυκλοφορίας 2024

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, ανάλογα τι εξυπηρετεί κάθε ιδιοκτήτη οχήματος. Μάλιστα, υπάρχει και ένας τρόπος ώστε το έξοδο να μην πέσει τόσο «βαρύ», ειδικά σε οικογένειες που έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από ένα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, τα τέλη κυκλοφορίας του 2024 πληρώνονται:

  • Στα ειδικά μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, τα οποία διαβάζουν το QR Code πάνω στο εκτυπωμένο ειδοποιητήριο
  • Σε ένα κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ, με τον ιδιοκτήτη να πρέπει να έχει εκτυπώσει το ειδοποιητήριο
  • Μέσω web banking, συμπληρώνοντας τον κωδικό RF των 23 ψηφίων που αναγράφεται πάνω στο ψηφιακό ειδοποιητήριο
  • Μέσω πιστωτικής κάρτας, δίνοντας επιπλέον τη δυνατότητα έως 12 άτοκων δόσεων

Να σημειώσουμε ότι η τελευταία περίπτωση, αφορά εκείνους που έχουν στην κατοχή τους μια πιστωτική κάρτα ή υπάρχει ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης που έχει εκείνος στην κατοχή του πιστωτική κάρτα και θα τους εξυπηρετήσει.

Δείτε ακόμη: Αναρτήθηκαν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2024 - Που θα τα βρείτε

Ειδικά για τα αυτοκίνητα παλαιότερης τεχνολογίας με μεγάλους κινητήρες, οι άτοκες δόσεις που προσφέρουν οι τράπεζες είναι μεγάλο βοήθημα καθώς δεν χρειάζεται να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας μέσα στην περίοδο των εορτών, στην οποία τα έξοδα είναι έτσι κι αλλιώς αυξημένα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...