BMW XM Label Red: Σμπαράλια έγινε το ισχυρότερο SUV των Βαυαρών [video]

H BMW πήγε στο Pikes Peak με ένα XM Label Red ελπίζοντας να σημειώσει ρεκόρ για τα SUV μοντέλα παραγωγής, ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζαν οι Γερμανοί…

  • -
  • -

Η BMW ήθελε να αποδείξει σε όλους, ότι το ισχυρότερο SUV παραγωγής της, η XM, είναι και το ταχύτερο SUV στον κόσμο! Και τι καλύτερο για να επισφραγίσει αυτήν την υπόθεση, από την θρυλική ανάβαση του Pikes Peak.

Ο οδηγός της BMW, Matt Mullins, οδήγησε στο όριο την XM Label Red, πραγματοποιώντας τρεις προσπάθειες, κάνοντας σε κάθε μία καλύτερο χρόνο. Ωστόσο, την ημέρα της επίσημης καταγραφής, τα πράγματα… «στράβωσαν».

Στο video που ανέβασε η BMW USA στο κανάλι της στο YouTube, καταγράφει όλη την προετοιμασία της ομάδας που είχε ως στόχο το «μεγάλο» ρεκόρ αλλά, και το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στο Pikes Peak.

Πρόσκρουση σε δέντρο, τούμπες αλλά ευτυχώς χωρίς τραυματισμό  

Η πορεία του Mullins ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η τροποποιημένη BMW XM (με κλωβό ασφαλείας, ελαφρωμένη κτλ) είχε εξαιρετικό ρυθμό από την εκκίνηση. Ωστόσο κάποια στιγμή σε μία από τις σχετικά ανοιχτές καμπές της θρυλικής ανάβασης του Pikes Peak, το θηριώδες SUV των Βαυαρών άνοιξε την τροχιά του, ξάκρισε στο χώμα, με αποτέλεσμα ο Mullins να μην μπορεί να επαναφέρει την XM στην επιθυμητή πορεία με αποτέλεσμα, το όχημα αρχικά να προσκρούσει σε ένα δέντρο και κατόπιν να φέρει τούμπα στον αέρα έως ότου προσγειωθεί και με τους τέσσερις τροχούς του στο έδαφος.

Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν αμέσως στο σημείο διαπιστώνοντας, ευτυχώς, πως ο οδηγός της ομάδας παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ήταν καλά στην υγεία του! Και το αυτοκίνητο βέβαια είχε πολύ μικρότερες ζημιές απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Ο κλωβός έμεινε άθικτος και μόνο ο μπροστινός δεξιός τροχός «αποκολλήθηκε»…

Το βίντεο τελειώνει με το μήνυμα "To Be Continued,", καθώς η BMW σκοπεύει να επανέλθει δριμύτερη στο Pikes Peak μέσα στο καλοκαίρι του 2024 προκειμένου να σπάσει όλα τα ρεκόρ στα SUV μοντέλα μαζικής παραγωγής.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάζουμε την BMW XM

Το XM Label Red είναι το πιο ισχυρό όχημα παραγωγής της BMW, με το plug-in hybrid SUV να αποδίδει 748 ίππους (twin turbo, V8 4,4 lt κινητήρας) με 1.000 Nm ροπής!  Δείτε στο video που ακολουθεί όλη την προετοιμασία της BMW για την ανάβαση ή εάν βιάζεστε μεταβείτε στο 18:40 του video για να παρακολουθήσετε την άτυχη στιγμή του Matt Mullins με την XM Label Red.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...