Νέα Porsche Cayenne: Σύμβολο κυριαρχίας

Το SUV που έδειξε τον τρόπο που συνδυάζεται το σπορ πνεύμα με τη μοναδική πολυτέλεια και τις κορυφαίες τεχνολογίες, αδιαφορεί για την επίδραση του χρόνου και έρχεται καλύτερο από ποτέ.

  • -
  • -

Η πρωτοπορία ήταν το πρώτο κλειδί για την επιτυχία της Cayenne. Το επόμενο, ήταν η μοναδική συνταγή για τον εναρμονισμό του σπορ χαρακτήρα με την περιπέτεια, την πολυτέλεια και το κύρος που μόνο η Porsche μπορεί να πετύχει. Μέσα από τις τρεις γενιές του, το SUV που αποτελεί ένα πραγματικό ορόσημο για ολόκληρο το στερέωμα της αυτοκίνησης ισορρόπησε ακόμη περισσότερο την προσωπικότητά του και πλέον, κατέχει αναγνωρισμένη θέση, έχοντας να διηγηθεί μια ιστορία απόλυτης επιτυχίας από την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε.

Η ριζική ανανέωση που υπέστη η Porsche Cayenne ενισχύει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην κατηγορία και φροντίζει ώστε να διατηρήσει απόσταση, υπερασπιζόμενη τη παρουσία της στην κορυφή. Η εξέλιξη περιλαμβάνει περισσότερες ψηφιακές δυνατότητες, ακόμη υψηλότερο επίπεδο πολυτέλειας και προσοχής στη λεπτομέρεια, μοναδικές επιδόσεις και περισσότερα Plug-In Hybrid σύνολα που παντρεύουν τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα με την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου. Φυσικά, ο χαρακτήρας Porsche δεν περιθωριοποιείται, με την εκπληκτική απόδοση να παραμένει κοινός παρονομαστής σε κάθε εκδοχή της Cayenne.

Εμπειρία Porsche σε κάθε έδαφος

Η Porsche Cayenne διατίθεται σε εκδόσεις με απόδοση έως και 739 ίππους. Οι συγκλονιστικές επιδόσεις που συνεπάγεται η ισχύς της, πιστοποιούνται με τα μόλις 3,7 δευτερόλεπτα που απαιτούνται για το 0-100 km/h, και με την τελική ταχύτητα των 295 km/h. Το εκπληκτικό προσόν της Cayenne όμως, εντοπίζεται στην ικανότητά της να προσφέρει οδηγικές συγκινήσεις σε κάθε είδους έδαφος. Στην άσφαλτο το καθαρόαιμο DΝΑ της Porsche ξεχωρίζει με τα σπορ χαρακτηριστικά να γεμίζουν αυτοπεποίθηση τον οδηγό.

Η γνήσια απόλαυση που λαμβάνει πίσω από το τιμόνι της αποτελεί σήμα κατατεθέν των Porsche κάθε κατηγορίας. Το αυτόματο κιβώτιο ακολουθεί πιστά τις εντολές του, το τιμόνι θυμίζει sportscar και η ανάρτηση έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλεται, προσφέροντας κορυφαία άνεση για χαλαρή μετακίνηση ή σφιχτή απόσβεση που ευνοεί τις επιδόσεις. Όμως, τιμώντας τον όρο «SUV», οι δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου παραμένουν εκπληκτικές, αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε πρόκληση παρουσιαστεί κάτω από τους τροχούς της. Η αίσθηση της κυριαρχίας, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νέας Porsche Cayenne.

Καθαρές επιδόσεις και… συνείδηση

Η καλύτερη διάσταση της προσωπικότητας της Porsche Cayenne, είναι ο συνδυασμός της κορυφαίας απόδοσης με τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα. Έχοντας τρεις διαφορετικές επιλογές υβριδικών συστημάτων, με 470, 519 ή 739 ίππους, είναι δεδομένο ότι οι επιδόσεις δεν θα λείψουν. Η Plug-In Hybrid τεχνολογία όμως, εξασφαλίζει ότι πλέον η διασκέδαση συνοδεύεται από μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Εκπέμποντας μόλις 33 g CO2/km, αλλά έχοντας τη δυνατότητα να κινηθεί έως και για 90 km μόνο με ηλεκτρική ενέργεια (άρα και με μηδενικούς ρύπους), η Porsche Cayenne προστατεύει τη φύση με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Προσθέτοντας στην εξίσωση και την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου που μπορεί να περιοριστεί μέχρι και το 1,5 lt/100 km, διαμορφώνεται ένα σύνολο που συνδυάζει τα καλύτερα από διαφορετικούς κόσμους: την απόλαυση των βενζινοκινητήρων V6 ή V8 turbo, με την ησυχία και τους μηδενικούς ρύπους που εξασφαλίζει η ηλεκτροκίνηση.

Επαναπροσδιορίζοντας την πολυτέλεια

Στο εσωτερικό της Porsche Cayenne, η πολυτέλεια αποκτά νέα διάσταση χάρη στην αδιαμφισβήτητη προσοχή στη λεπτομέρεια και το εκπληκτικό επίπεδο ποιότητας, σε κάθε επιφάνεια. Ωστόσο, η σπορ ατμόσφαιρα που επικρατεί δίνει την απαραίτητη ισορροπία, δίνοντας το απαραίτητο στίγμα της εταιρείας. Η πρόσφατη ανανέωση έφερε και ένα πολύ πιο digital πρόσωπο στην καμπίνα, με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων στις 12,6 ίντσες μπροστά από τον οδηγό που φροντίζει για την άριστη πληροφόρησή του.

Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια οθόνη 12,3" που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων και υποστηρίζει κάθε λειτουργία και εφαρμογή, από online πλοήγηση μέχρι σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ και ο συνοδηγός έχει μια οθόνη στη διάθεσή του με διαγώνιο 10,9" και δυνατότητα video streaming για προβολή ταινιών ή video. Φυσικά, όλες οι οθόνες διαθέτουν εκπληκτική ανάλυση για καθαρή εικόνα σε κάθε συνθήκη, όπως και πολύ γρήγορη απόκριση διευκολύνοντας τον χειρισμό τους.

Timeless machine

Η διαχρονικότητα, δεν αποτελεί προσόν μόνο της 911. Η Porsche σχεδιάζει τα αυτοκίνητά της με τέτοιον τρόπο ώστε να αντέχουν στον χρόνο και να συνεχίζουν να αντανακλούν ποιότητα, κύρος και εκλεπτυσμένο γούστο ακόμη και μετά από πολλά χρόνια. Το πρόσφατο facelift της Cayenne έφερε νέα στοιχεία στην εμφάνιση του πολυτελούς SUV, όμως δεν άλλαξε τη βασική γραμμή του. Ξεχωρίζουν τα LED Matrix φωτιστικά σώματα εμπρός με πάνω από 64.000 pixel που καθηλώνουν με την απόδοση και τη φωτεινότητά τους.

Οι μεγάλες εισαγωγές αέρα που βρίσκονται χαμηλότερα, προσδίδουν τον δυναμισμό που ταιριάζει στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ως ένα πανίσχυρο SUV με κορυφαίες επιδόσεις. Στο πίσω τμήμα, το στοιχείο LED και πάλι ξεχωρίζει, με 3D σχεδίαση που μαγνητίζει το βλέμμα, ειδικά τις βραδινές ώρες με την εντυπωσιακή φωτεινή υπογραφή που σχηματίζεται. Για εκείνους που ζητούν πραγματικά μοναδική εμφάνιση ωστόσο, υπάρχει και η Porsche Cayenne Coupeόπου χάρη στην επικλινή γραμμή της οροφής δημιουργεί ακόμη πιο έντονα σπορ χαρακτηριστικά.

Ανακαλύψτε τη νέα Porsche Cayenne και μάθετε τα πάντα για τις κορυφαίες τεχνολογίες της

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...