Θεσσαλονίκη: Η Νο1 παράβαση των οδηγών – 9.000 κλήσεις από την Αστυνομία

Τα στοιχεία που έδωσε η Αστυνομία για τις παραβάσεις των οδηγών και τα κυριότερα αίτια πρόκλησης ατυχημάτων στη Θεσσαλονίκη, είναι σοκαριστικά.

  • -
  • -

Το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι της Τροχαίας στους δρόμους έχουν ενταθεί. Κλιμάκια της αστυνομίας στήνουν συνεχώς μπλόκα και πραγματοποιούν στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένους τροχονομικούς ελέγχους, στην προσπάθεια να συνετίσουν τους οδηγούς.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα του τελευταίου τριμήνου. Όπως προκύπτει, οι οδηγοί δεν δίνουν ιδιαίτερη βάση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τις κλήσεις να «πέφτουν βροχή».

paravaseis

Η Νο1 παράβαση είναι η υπερβολική ταχύτητα. Τον Σεπτέμβριο βεβαιώθηκαν 3.333 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, τον Αύγουστο 2.948 και τον Ιούλιο 2.568. Στο σύνολο, οι κλήσεις μόνο για ταχύτητα ανήλθαν στις 8.849.

paravaseis

Επίσης, αρκετοί ήταν αυτοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια μέθης, παραβίασαν το κόκκινο φανάρι και δεν φορούσαν κράνος.

Πολλά τα ατύχημα και οι τραυματίες

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, σοβαρών και ελαφρών, όπως αναφέρεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, είναι η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, η απόσπαση προσοχής, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα και η παραβίαση πινακίδας STOP.

Δείτε ακόμη: Μεγάλο ντου της Αστυνομίας - 4.300 κλήσεις την ημέρα

Το τρίμηνο καταγράφηκαν 437 τροχαία ατυχήματα, με τα θανατηφόρα να είναι 8 και τα σοβαρά 18. Δυστυχώς, 9 συνάνθρωποί μας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, ενώ άλλοι 20 τραυματίστηκαν βαριά.

paravaseis

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...