Έρχονται ακόμα 650 πράσινα αστικά λεωφορεία – Σε ποιες περιοχές θα κινηθούν;

Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την δεύτερη φάση του διαγωνισμού προμήθειας 650 αστικών λεωφορείων τα οποία θα είναι ηλεκτρικά και υδρογόνου.

  • -
  • -

Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2024 και αναμένεται να κοστίσει στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κοντά στα 400 εκατ. ευρώ. Τα νέα πράσινα λεωφορεία που θα προμηθευτεί το Δημόσιο θα κυκλοφορήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ηλεκτρικά και Υδρογόνου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα νέα αστικά λεωφορεία θα είναι τα περισσότερα ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα υδρογόνου, αφού και η Κομισιόν πλέον δε χρηματοδοτεί άλλα οχήματα πέραν των μηδενικών ρύπων. Ο διαγωνισμός όπως προαναφέραμε θα εκκινήσει μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2024 και έχει ως χρονική ολοκλήρωση το 2027.

Ο νέος αυτός διαγωνισμός είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που έχει εκπονήσει το υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο προβλέπει την απόκτηση 1.300 συνολικά νέων «πράσινων» αστικών λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δείτε ακόμα: 7ψήφιο το νούμερο που πληρώσαμε σε πρόστιμα για εισιτήριο το 2022

Θυμίζουμε πως πρόσφατα υπεγράφη σύμβαση η οποία προβλέπει ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2024 θα έχουν έρθει στη χώρα μας τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία της κινέζικης Yutong, με στόχο να αποφορτίσουν τον ήδη επιβαρυμένο στόλο αστικών λεωφορείων της χώρας. Βέβαια, για να μπορέσουν τα καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία να κινηθούν απρόσκοπτα επί καθημερινής βάσεως εξυπηρετώντας τους πολίτες, θα πρέπει πρωτίστως να υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές στα αμαξοστάσια ώστε να φορτίζουν προκειμένου να φέρουν εις πέρας με επιτυχία τα καθημερινά τους δρομολόγια.

 

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...