Από Παρασκευή τα νέα λεωφορεία με leasing στην Αθήνα

Πρωταρχικός στόχος η ενίσχυση 14 εκ των πιο επιβαρυμένων γραμμών

  • -
  • -
Από Παρασκευή τα νέα λεωφορεία με leasing στην Αθήνα

Τα πρώτα 40 λεωφορεία με leasing θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας την Παρασκευή, έχοντας ως αρχικό στόχο την ενίσχυση 14 επιβαρυμένων γραμμών, ενώ σταδιακά το σύνολο των 300 νέων οχημάτων θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα, όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το απόγευμα το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη, όπου βρίσκονται τα νέα λεωφορεία.

Ο κ. Καραμανλής μαζί με τον Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και το Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, κ. Γιάννη Ξιφαρά, ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ, κ. Ιωάννη Γκόλια, το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, κ. Νίκο Αθανασόπουλο, τον Πρόεδρο του ΟΣΥ, κ. Βασίλη Ξυπολητά και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΥ, κ. Στέφανο Αγιάσογλου, για την αναδιάταξη του συγκοινωνιακού έργου και τη σταδιακή προσθήκη των 300 λεωφορείων με leasing κατά προτεραιότητα στις γραμμές, όπου παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε πως: «Όταν βγουν και τα 300 λεωφορεία, τα οποία φυσικά σταδιακά θα ενισχύσουν και άλλες γραμμές, θα έχουμε συνολικά άλλα 3.500 με 4.000 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα, που θα προστεθούν στα ήδη 3.000 περισσότερα που έχουμε σήμερα σε σχέση με πριν λίγους μήνες». Στην συνέχεια σημείωσε ότι: «Έτσι κάνουμε πραγματικότητα το 4ο βήμα του σχεδίου μας για καλύτερες αστικές συγκοινωνίες» και υπενθύμισε τα βήματα:

  • Ανάταξη του στόλου με επισκευές και συντήρηση. Αυξήσαμε τις δαπάνες για συντήρηση 200%.
  • Ενίσχυση του στόλου με 200 οχήματα μέσω συμφωνίας με ΚΤΕΛ.
  • Προσλήψεις. (Η διαδικασία πλέον ολοκληρώθηκε)
  • Τώρα, ενίσχυση και με leasing.

«Και βέβαια προετοιμάζουμε εντατικά και το επόμενο, 5ο βήμα, το διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων, που όπως δεσμεύθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και μετά από πρόταση της Κυβέρνησης έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης» πρόσθεσε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...