Νέο Toyota Hilux GR Sport 2024: Τι καινούριο φέρνει το σπορ pick-up

Η κορυφαία έκδοση GR Sport του Toyota Hilux αποκτά βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε τομείς όπως η ανάρτηση, τα φρένα και το σύστημα πολυμέσων.

  • -
  • -

Έχοντας χτίσει τον δικό του μύθο του σκληροτράχηλου και κυριολεκτικά άθραυστου, το Toyota Hilux αποτελεί ένα εμβληματικό μοντέλο στην κατηγορία των pick-up. Η κορυφαία έκδοση GR Sport προσθέτει πιο δυναμικά χαρακτηριστικά με επεμβάσεις στην εμφάνιση, την ανάρτηση και το γενικότερο set-up του πλαισίου, προσφέροντας μια πρόταση προς εκείνους που ζητούν το κάτι παραπάνω από το τετρακίνητο «αγροτικό». Η ιαπωνική μάρκα φρόντισε ώστε να αναβαθμίσει το Hilux GR Sport για το 2024, προσφέροντας ένα συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο ως προς τους περισσότερους τομείς.

Σημαντικές βελτιώσεις για το κορυφαίο Toyota Hilux

Έχοντας να αντιμετωπίσει σφοδρό ανταγωνισμό στην κατηγορία των pick-up, το Toyota Hilux GR Sport απέκτησε αναβαθμισμένη ανάρτηση με αμορτισέρ μονού θαλάμου (αντί διπλού που ήταν μέχρι σήμερα) για αυξημένη σταθερότητα και πιο ομαλή κύλιση, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία. Παράλληλα, η ελαφρώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος έφερε τη γωνία προσέγγισης στις 30 μοίρες, από τις 29 που ήταν πριν, βελτιώνοντας τις εκτός δρόμου ικανότητές του, ενώ τοποθετήθηκαν και νέα φρένα με μεγαλύτερους δίσκους 17 ιντσών εμπρός και 15 ιντσών πίσω. Στα της αεροδυναμικής, η Toyota ανασχεδίασε τον εμπρός προφυλακτήρα για να μειωθεί η αντίσταση από τον αέρα.

Μπήκε νέα αεροκουρτίνα εμπρός που ανοίγει ή κλείνει, ανάλογα τις απαιτήσεις ψύξης και οι προβολείς ομίχλης άλλαξαν όψη για να προκαλούν λιγότερους στροβιλισμούς αέρα μέσα στους θόλους των τροχών. Επιστρέφοντας στην ανάρτηση, η μάρκα λέει ότι το μεγαλύτερο έμβολο των αμορτισέρ μονού θαλάμου εξασφαλίζει καλύτερη απόσβεση και πιο ποιοτική επαναφορά μετά τη συμπίεση, περιορίζοντας τις αναπηδήσεις. Μαζί με τις ελαφρύτερες ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών, η εικόνα του pick-up στην άσφαλτο έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, συνυπολογίζοντας και τα φαρδύτερα μετατρόχια που έτσι κι αλλιώς έχουν οι εκδόσεις GR Sport, συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις του Toyota HiluxΤέλος, δεν υπάρχουν αλλαγές στον κινητήρα, καθώς αυτός παραμένει ο turbodiesel των 2.8 λίτρων με απόδοση 204 ίππων και 500 Nm ροπή

Νέο infotainment και premium αισθητική

 

Το νέο Toyota Hilux GR Sport του 2024 θα επωφεληθεί από ένα νέο σύστημα πολυμέσων, την τελευταία εκδοχή του Toyota Smart Connect που υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto. Η οθόνη αφής των 8 ιντσών είναι επίσης βελτιωμένη, ενώ το λογισμικό χαρίζει ταχύτερη απόκριση στις εντολές του χειριστή. Κατά τα λοιπά, το εσωτερικό του pick-up έχει διάφορα σπορ αλλά και premium χαρακτηριστικά όπως τα αλουμινένια πεντάλ, οι κόκκινες λεπτομέρειες, το μαύρο σουέντ στα καθίσματα που συνδυάζεται με δέρμα, όπως και οι κόκκινες ζώνες ασφαλείας που προσδίδουν επιπλέον πόντους δυναμισμού.

Δείτε ακόμη: Το Toyota Hilux κινείται και με... υδρογόνο! 

Η αναβαθμισμένη εκδοχή του Toyota Hilux GR Sport θα ξεκινήσει να πωλείται από τις αρχές του 2024, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στους ιδιοκτήτες τους στο δεύτερο μισό του 2024. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...