Toyota Hilux: Ένα αγροτικό που κινείται με υδρογόνο!

Εκτός από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία, η Toyota πιστεύει πολύ και στο υδρογόνο. Σε αυτό το πνεύμα, δημιούργησε μία έκδοση του pickup της που χρησιμοποιεί αυτό το καύσιμο.

  • -
  • -

Σε μια προσπάθεια να διερευνήσει βιώσιμες λύσεις κινητικότητας, η Toyota παρουσίασε το πρώτο πρωτότυπο Hilux Hydrogen Fuel Cell, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς ένα πιο πράσινο μέλλον για την κατηγορία των pickup.

Κατασκευασμένο στο εργοστάσιο οχημάτων Burnaston στο Ντέρμπι της Αγγλίας, το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας με τοπικούς συνεργάτες, που υποστηρίζεται από χρηματοδότηση της βρετανικής κυβέρνησης. Η Toyota στοχεύει να κατασκευάσει 10 από αυτά τα πρωτότυπα μέχρι το τέλος του έτους.

2-toyota-hilux-hydrogen-ydrogono

Τεχνικά χαρακτηριστικά του Hilux με υδρογόνο

Το πρωτότυπο Hilux Hydrogen Fuel Cell Prototype αντλεί το σύστημα κίνησής του από το αναγνωρισμένο Toyota Mirai, ένα όχημα που φημίζεται για την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Η Toyota εκτιμά την αυτονομία σε περισσότερα από 600 km μεταξύ των ανεφοδιασμών υδρογόνου, αν και αυτό το νούμερο υπολείπεται της αυτονομίας των 1.150 km του Hilux με κινητήρα turbodiesel 2,8 λίτρων.

Δείτε ακόμα: BP: «Μην περιμένετε υδρογόνο σε Ι.Χ. αυτοκίνητα»

Όσον αφορά το σημείο τοποθέτησης των δεξαμενών υδρογόνου, αυτές έχουν μπει κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου, ώστε να μην υπάρχει επίπτωση στους χώρους που προσφέρει η καμπίνα. Τα υπόλοιπα εξαρτήματα του συστήματος κίνησης, όπως οι κυψέλες καυσίμου (fuel cells) στεγάζονται κάτω από το καπό, όπου συνήθως βρίσκεται ο συμβατικός κινητήρας εσωτερικής καύσης, ενώ η μπαταρία βρίσκεται στο πίσω μέρος.

3-toyota-hilux-hydrogen-ydrogono

Η πορεία μέχρι την υλοποίηση του υδρογονοκίνητου Toyota Hilux

Το ταξίδι της Toyota προς τα pickups που κινούνται με υδρογόνο ξεκίνησε στις αρχές του 2022 ως μελέτη σκοπιμότητας, ενώ ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου 2022. Η κατασκευή του πρωτοτύπου ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου 2023.

Για να διασφαλιστεί ότι αυτή η καινοτομία θα διατηρήσει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του Hilux, η Toyota σχεδιάζει να υποβάλει τα 10 πρωτότυπα σε αυστηρές δοκιμές. Αυτές οι δοκιμές θα περιλαμβάνουν δοκιμές ασφάλειας, επιδόσεων, λειτουργικότητας και αντοχής, επιτρέποντας στην Toyota να αξιολογήσει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους ενός pickup με κυψέλες καυσίμου.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...