BMW X1 xDrive25e ή Mercedes GLA 250e; - Δείτε τι ψηφίσατε

Premium γερμανικά SUV, βαριά εξηλεκτρισμένα, ισχυρά και αποδοτικά. Τόσο ίδια μεν, αλλά με ξεκάθαρο νικητή μεταξύ τους δε.

  • -
  • -

Είναι ευρέως γνωστό πως τρεις είναι οι mainstream premium μάρκες εδώ και δεκαετίες. Το τρίπτυχο των Γερμανών που ακούει στο όνομα Mercedes-Benz, BMW και Audi. Για την παρακάτω κόντρα όμως αφήσαμε τον ένα στην απέξω και επιλέξαμε δύο εξαιρετικά δελεαστικές επιλογές από τους άλλους δύο. Μοντέλα που ανήκουν στο πολυπόθητο C-SUV segment και πληρούν τις εποχιακές προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, φέροντας plug-in hybrid κινητήρια σύνολα. Αυτό σημαίνει αποδοτικοί κινητήρες με υψηλή ισχύ αλλά χαμηλή κατανάλωση. Ποιο κέρδισε το κοινό, όμως;

Θυμίζουμε πως η κόντρα ήταν μεταξύ των BMW X1 xDrive25e και Mercedes-Benz GLA 250e. Κρίνοντας από το χαρτί με τις πληροφορίες για τα δύο μοντέλα, η ζυγαριά έγερνε προς την μεριά της BMW όντας η ισχυρότερη, με την μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία και την τετρακίνηση, ενώ παράλληλα κοστίζει και λιγότερο. Και όπως ήταν φυσικό, όλα τα παραπάνω έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα, με την νίκη να είναι πανηγυρική υπέρ των Βαυαρών.

Συγκεκριμένα, το τελικό σκορ ήρθε 77-23, με την X1 να παίρνει πάνω από τα 3/4 των ψήφων.

Αναλυτική βαθμολογία:

  1. BMW X1 xDrive25e – 77%
  2. Mercedes-Benz GLA 250e – 23%

Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ, ενώ θα βρείτε και αναλυτικές δοκιμές για κάθε ένα από τα δύο premium C-SUV.

*Τα ποσοστά ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, τα νούμερα ενδέχεται να αλλάξουν. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...