Θα οδηγούμε όλοι ηλεκτρικά το 2035; Κορυφαία στελέχη της αγοράς Αυτοκινήτου απάντησαν στο πάνελ του GOCAR στο Electric Vehicle Conference

Είναι ρεαλιστικός ο στόχος για την πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ως το 2035; Ηγετικά στελέχη του Ομίλου Συγγελίδη, της ΔΕΗ και της SIXT απαντούν στο πάνελ του GOCAR στο Electric Vehicle Conference.

  • -
  • -

To GOCAR, το Μέσο με το μεγαλύτερο κοινό για την ηλεκτροκίνηση, διοργάνωσε στο πλαίσιο του 4ου Electric Vehicle Conference το δικό του πάνελ με τίτλο «Πόσο ρεαλιστικός είναι ο στόχος που έχει τεθεί για μετάβαση σε πλήρη ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2035 σε Ευρώπη και Ελλάδα»;

Οι επικεφαλής των εταιρειών που εκπροσωπούν στην Ελλάδα κορυφαία brands – από τον χώρο του αυτοκινήτου και της ενέργειας – και συμμετείχαν στο πάνελ, μίλησαν για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα αναφορικά με τις αναγκαίες υποδομές της ηλεκτροκίνησης, τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται, το leasing και τις εναλλακτικές μορφές κίνησης, όπως είναι το υδρογόνο.

panel

Συγκεκριμένα, στο πάνελ του GOCAR συμμετείχαν οι:

  • Δημήτρης Καββούρης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Συγγελίδη, ο οποίος περιλαμβάνει πάρα πολλές μάρκες όπως Citroen, Peugeot, DS, Opel, MG, Mazda κ.α.
  • Κυριάκος Κοφινάς, CEO της ΔΕΗ blue, του τομέα της ΔΕΗ που ασχολείται με την ανάπτυξη και λειτουργία του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα.
  • Αντώνιος Μαρκουτσάς, Business Development Manager SIXT Ελλάδος, μέλος του ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, εταιρεία με ηγετικό ρόλο στην ενοικίαση αυτοκινήτων και στο leasing, στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το πάνελ συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του GOCAR, Μιχάλης Γεωργιάδης. Στα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν ο ρόλος της πολιτείας στην ηλεκτροκίνηση, η ανάπτυξη νέων λύσεων κινητικότητας, το δίκτυο φόρτισης και τι είναι αυτό που εμποδίζει την ταχύτερη ανάπτυξή του, οι προοπτικές της αγοράς όσον αφορά στην ανανέωση του στόλου και πώς μπορεί ο κλάδος της χρονομίσθωσης να επιταχύνει τον ενεργειακό μετασχηματισμό των μεταφορών.

Οι δηλώσεις των ομιλητών είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ερωτημάτων που έχουν οι καταναλωτές. Δείτε αναλυτικά τις τοποθετήσεις των ομιλητών στο πάνελ του GOCAR, παρακάτω:


Νίκος Σινογιάννης Porsche Division Manager, Motodynamics

Κυριάκος Κοφινάς 
CEO της ΔΕΗ Blue 

 Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας νέος τρόπος ζωής και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Θα υπάρξει συνεχής εξέλιξη τόσο στα αυτοκίνητα, όσο και στις υποδομές αλλά και στις εφαρμογές, προκειμένου τα πάντα να γίνονται πιο εύκολα και γρήγορα


Ανδρέας Χαλμπές Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing Audi, Bentley, Kosmoride

Αντώνης Μαρκουτσάς 
Business Development Manager της SIXT Ελλάδας

❝ Το leasing μπορεί να φέρει πιο πολλά ηλεκτρικά στους δρόμους. Οι πελάτες επιζητούν τα ηλεκτρικά, η ζήτηση είναι πραγματικά μεγάλη ειδικά την τουριστική περίοδο. Για να υπάρχει ανάπτυξη όμως, χρειαζόμαστε περισσότερους φορτιστές και μια ενοποιημένη εφαρμογή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...