Νέα BMW X2 2024: Όλα όσα ξέρουμε για το premium SUV

Με παρουσία στην πιο… στιλάτη κατηγορία των Coupe C-SUV, η νέα BMW X2 βρίσκεται προ των πυλών και την περιμένουμε ριζικά ανανεωμένη.

  • -
  • -

Απέχοντας μόλις λίγες ημέρες από την επίσημη παρουσίαση της νέας BMW X2, το ενδιαφέρον έχει απογειωθεί. Είναι φανερό ότι η στυλάτη πρόταση της γερμανικής μάρκας στα μεσαία SUV θα εμφανιστεί ολοκληρωτικά διαφοροποιημένη από την τρέχουσα γενιά, προσφέροντας επίκαιρη εμφάνιση, κορυφαία τεχνολογία, σύγχρονους κινητήρες, καθώς και μεγαλύτερες διαστάσεις που εξασφαλίζουν περισσότερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Άλλωστε, η νέα BMW X1 θα αποτελέσει τη βάση για την X2, κάτι που σημαίνει ότι τα δύο SUV θα μοιράζονται κοινά στοιχεία σε ό,τι αφορά τα κινητήρια σύνολα και την πλατφόρμα.

Μεγαλύτερη και εντυπωσιακή

Η προηγούμενη BMW X2 (F39) έχει διαστάσεις με μήκος 4,36 μέτρα, μπαίνοντας οριακά στην κλάση των C-SUV. Η νέα γενιά όμως αναμένεται να είναι σημαντικά πιο μεγάλη. Έχοντας σαν σημείο αναφοράς την X1 των 4,5 μέτρων, είναι βέβαιο ότι η επερχόμενη X2 θα φτάσει πολύ κοντά σε αυτό το νούμερο, προσφέροντας πολύ περισσότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών και χώρο αποσκευών κοντά στα 500 λίτρα για τις συμβατικές εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο σχεδιασμός από την άλλη, με βάση τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που έχουν κυκλοφορήσει στους δρόμους αλλά και τα renderings ανεξάρτητων σχεδιαστών, θα είναι δυναμικός και με πιο έντονα coupe στοιχεία, θυμίζοντας ενδεχομένως μια μικρότερη X4.

Όσο το σαλόνι δεν περιμένουμε εκπλήξεις, με την αισθητική του να ακολουθεί τα βήματα της Χ1, προβάλλοντας την υψηλή ποιότητα κατασκευής, τη φινέτσα και φυσικά τις ψηφιακές οθόνες με ένα αναβαθμισμένο λειτουργικό για πιο γρήγορη απόκριση στις εντολές του χρήστη, 

Δείτε ακόμη: Ηλεκτρική η επόμενη BMW M3 με φήμες για... πάνω από 1.300 ίππους!

Θα έρθει και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

Συνεχίζοντας με τους κινητήρες της νέας BMW X2, οι φήμες λένε ότι θα χρησιμοποιήσει τα σύνολα που βρίσκουμε και στην X1. Ουσιαστικά, η X2 θα είναι μια πιο στυλάτη εκδοχή του οικογενειακού premium SUV της μάρκας, όπως είναι η X4 για την X3 και η X6 για την X5. Αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια αυτά, τότε η γκάμα της νέας X2 θα αποτελείται από σύνολα βενζίνης ή diesel (κάποια με mild hybrid υποβοήθηση), Plug-In Hybrid εκδοχές με 245 ή 326 ίππους, αλλά και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση για την iX2.

Τέλος, αναμένουμε και μια έκδοση M35i με M «περιποιήσεις», 300 ίππους, τετρακίνηση και γρήγορες επιδόσεις. Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι υποθέσεις και θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση από την BMW για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...