Επίσημο: Ηλεκτρική η επόμενη BMW M3 – Φήμες για πάνω από... 1.300 PS!

Το σπορ sedan που έχτισε τον θρύλο των BMW M, ετοιμάζεται να περάσει στην ηλεκτρική εποχή. Τι θα γίνει με την βενζινοκίνητη M3;

  • -
  • -

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το πούμε αυτό. Ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για όλα τα νέα μοντέλα της BMW δήλωσε ότι «η επόμενη M3 θα είναι ηλεκτρική, αμιγώς ηλεκτρική».

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στα πλαίσια της παγκόσμιας παρουσίασης της BMW i5 στην Πορτογαλία, ο επικεφαλής ανάπτυξης της μάρκας, Frank Weber, επιβεβαίωσε ότι το διασημότερο μοντέλο επιδόσεων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η M3, θα είναι αμιγώς ηλεκτρική έως το 2027.

Τα σχόλιά του ακολουθούν τις δηλώσεις του αφεντικού του M division της BMW, Frank Van Meel, κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού του στην Αυστραλία, όταν αναφέρθηκε στις δυνατότητες ενός σπορ sedan απόδοσης 1000 kW (1.360 ίππων) το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα επόμενης γενιάς Neue Klasse της εταιρείας. Θυμίζουμε πως την εν λόγω αρχιτεκτονική θα χρησιμοποιεί η επόμενη Σειρά 3 από το 2025 περίπου.

back

Η Neue Klasse «…σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ έως ένα megaWatt», επιβεβαίωσε ο Weber. «Και μετά θα μπορούν να υπάρχουν ρυθμίσεις όπου κάνουν το αυτοκίνητο να έχει όλο και πιο πισωκίνητη διάταξη χάρη στις δυνατότητες παραμετροποίησης που χαρίζουν οι ηλεκτροκινητήρες.», εξήγησε με ενθουσιασμό.

Η BMW έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα τετρακίνητο σύστημα μετάδοσης με την πρωτότυπη ηλεκτρική M που βασίζεται στην i4, και ενώ ο Weber φρόντισε να μην επιβεβαιώσει ότι η πρώτη ηλεκτρική M3 θα αποδίδει την εξωφρενική ιπποδύναμη των 1.360 ίππων, μοιάζει σχεδόν βέβαιο ότι η BMW σκοπεύει να πάει την επόμενη γενιά των μοντέλων M στο επόμενο επίπεδο από πλευράς ισχύος.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή BMW i4 M50: Ηλεκτρικό με 544 ίππους!

m3

Υπάρχει ελπίδα για την βενζινοκίνητη M3 που όλοι αγαπάμε;

Ευτυχώς ναι! Παρά τον ενθουσιασμό του για ένα κτηνώδες μοντέλο M με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ο Weber είπε ότι τα βενζινοκίνητα οχήματα θα εξακολουθούσαν να παίζουν μεγάλο ρόλο στο μέλλον της γερμανικής μάρκας και αυτό ισχύει και για την M3.

Έτσι, οι πελάτες που θέλουν τον ήχο, τη συμμετοχή και αίσθηση ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε κάτι τέτοιο. Αντί να αντικαταστήσει τη βενζινοκίνητη M3, η πρώτη ηλεκτρική M3 απλά θα διευρύνει την ήδη υπάρχουσα γκάμα της M3.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...