MG 4 EV: Όλες οι εκδόσεις και οι τιμές του προσιτού ηλεκτρικού

Το ηλεκτρικό hatchback της MG Motors έρχεται να κοντράρει μοντέλα όπως το Volkswagen ID.3, με μία πλήρη γκάμα που φτάνει έως τους 435 ίππους.

  • -
  • -

Ίσως το διασημότερο όνομα αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, η MG Motors, ήρθε και τάραξε τα νερά σε όλες τις hot κατηγορίες. Με θερμικά, υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα, η πρώην βρετανική και νυν κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, έχει δελεαστικές προτάσεις για κάθε λογής αγοραστή. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι το ηλεκτρικό μικρομεσαίο hatchback που ακούει στο όνομα MG 4.

Αν και έχουμε ήδη τις πρώτες μας οδηγικές εντυπώσεις από την μεσαία έκδοση με τον ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων και την μπαταρία των 64 kWh, σίγουρα ανυπομονούμε να οδηγήσουμε και την υπόλοιπη γκάμα, διότι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο φαίνεται πολλά υποσχόμενο.

Με τρία επίπεδα ισχύος από 170 έως 435 ίππους

Το MG 4 διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, οι οποίες έχουν και από ένα επίπεδο εξοπλισμού. Στην βάση της γκάμας υπάρχει η έκδοση Excite με ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων στον πίσω άξονα και μπαταρία χωρητικότητας 51 kWh. Αυτή με τη σειρά της υπόσχεται αυτονομία που αγγίζει τα 350 km, ενώ από πλευράς επιδόσεων τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται σε 7,7 sec.

mg 4

Αν και μιλάμε για την βασική έκδοση, ο εξοπλισμός είναι αρκετά πλούσιος προσφέροντας στοιχεία όπως δυνατότητα ταχυφόρτισης DC έως 88 kW, ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών και infotainment 10 ιντσών, αυτόματα φώτα τεχνολογίας LED και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί.

Στην συνέχεια έχουμε την έκδοση Exclusive. Εδώ η ισχύς του μοτέρ που είναι συνδεδεμένο με τον πίσω άξονα ανεβαίνει στους 204 ίππους, ενώ η μπαταρία όπως είπαμε και παραπάνω τώρα φτάνει τις 64 kWh. Αυτό συνεπάγεται αυτονομία που αγγίζει τα 450 km, ενώ οι επιδόσεις λόγω του αυξημένου βάρους είναι στα ίδια επίπεδα με τα 0-100 km/h να ολοκληρώνονται σε 7,9 sec. Η τελική τόσο εδώ, αλλά και στην βασική έκδοση φτάνει τα 160 km/h.

Άλλες διαφορές συγκριτικά με την βασική έκδοση είναι η υψηλότερη δυνατότητα ταχυφόρτισης καθώς τώρα φτάνει τα 135 kW, το ενεργό κλείστρο στην εμπρός γρίλια, η δυνατότητα φόρτισης άλλων αντικειμένων μέσω του αυτοκινήτου χάρη στο V2L, το δερμάτινο τιμόνι και τα σκούρα κρύσταλλα πίσω.

4

Τέλος, έχουμε την έκδοση XPower η οποία σαφώς και ξεχωρίζει μιας και εδώ μιλάμε για ένα μοντέλο επιδόσεων. Αν και η μπαταρία παραμένει η ίδια με την αμέσως προηγούμενη έκδοση στις 64 kWh, πλέον έχουμε δύο ηλεκτροκινητήρες με την συνδυαστική απόδοση τους να φτάνει τους 435 ίππους. Αυτό μεταφράζεται σε 0-100 km/h τα οποία ολοκληρώνονται σε μόλις 3,8 sec, ενώ η τελική αν και συνεχίζει να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη, ανεβαίνει στα 200 km/h. Η φόρτιση σε σταθμό DC είναι και αυτή ελαφρώς υψηλότερη φτάνοντας πλέον τα 140 kW, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να ολοκληρωθεί η φόρτιση από 10 έως 80 % σε μόλις 26 λεπτά.

Τιμή που ξεκινά από 24.448 € με επιδότηση

Αν και πρόκειται για ένα άκρως δελεαστικό μοντέλο, τόσο από πλευράς εξοπλισμού, αλλά και τεχνολογικά, οι τιμές που έχει ορίσει ο Έλληνας αντιπρόσωπος κάθε άλλο παρά απαγορευτικές μπορούν να θεωρηθούν. Η βασική έκδοση Excite ξεκινά από τις 32.250 € με την τελική τιμή μετά και την εφαρμογή της επιδότησης του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 (το οποίο προς το παρόν έχει παγώσει) να πέφτει κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 25.000 € (24.448).

Αμέσως μετά έχουμε την έκδοση Exclusive με τους 204 ίππους, η οποία κοστίζει 36.750 € χωρίς την επιδότηση, και 28.750 € με αυτή. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή για την κορυφαία έκδοση XPower, όμως το κορυφαίο ηλεκτρικό επιδόσεων αναμένεται σύντομα και στη χώρα μας.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά την γκάμα του MG4 EV με τιμές, στοιχεία εξοπλισμού και επιδόσεις

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...