Νέο teaser video του μικρού ηλεκτρικού SUV της Toyota - Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα

Μετά το bZ4X, η Toyota προχωράει στη δημιουργία ενός ακόμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο θα είναι SUV, όμως πιο μικρό. Το βλέπουμε πρώτη φορά, μέσα από ένα teaser video.

  • -
  • -

Τα SUV είναι τα πιο δημοφιλή μοντέλα πλέον σε παγκόσμια κλίμακα, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Έτσι, η Toyota ξεκίνησε την ηλεκτρική της πορεία με ένα μεσαίο SUV, το bZ4X και θα συνεχίσει με ένα λίγο μικρότερο, το οποίο θα ονομάζει bZ.

Μέχρι τώρα έχουμε δει το Toyota bZ μόνο ως πρωτότυπο, στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, όμως όσο πλησιάζει η στιγμή της παρουσίασής του, οι Ιάπωνες αναμένεται να μας φέρνουν σταδιακά σε επαφή με το τελικό αποτέλεσμα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ee49a12c5edce8b8964b584e03eb41be.jpg

Τι βλέπουμε στο teaser video του μικρού ηλεκτρικού SUV της Toyota;

Αυτό ακριβώς κάνουν τώρα με ένα teaser video που έδωσαν στη δημοσιότητα, στο οποίο μπορούμε να δούμε πώς διαμορφώνεται το νέο ηλεκτρικό SUV της Toyota. Το πρώτο στοιχείο που διακρίνουμε αμέσως μόλις ξεκινήσει το video είναι η φωτεινή LED γραμμή που ενώνει τα φώτα που βρίσκονται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το Toyota bZ4X

Μόλις η κάμερα πλησιάσει περισσότερο βλέπουμε την πινακίδα που γράφει bZ compact SUV, δηλώνοντας έτσι το όνομα αλλά και το μέγεθός του, ενώ η κάμερα συνεχίζει να ζουμάρει και φτάνει σε ένα κυκλικό μπλε σήμα, δίπλα στο οποίο υπάρχει η λέξη BEV (Battery Electric Vehicle).

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/4eb317df157b451f07d88b07da7513b6.jpg

Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για το Toyota bZ

Αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής για το νέο μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Toyota είναι ότι θα έχει σφηνοειδή σχεδιασμό, με στόχο τη μείωση των αεροδυναμικών αντιστάσεων, αλλά και τη δημιουργία μίας έντονης και δυναμικής εικόνας.

Στο εσωτερικό η οικολογική φύση του μοντέλου γίνεται περισσότερο έντονη καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως στα καθίσματα που συνδυάζουν ανακυκλωμένες και φυτικές πρώτες ύλες. Φυσικά το μάτι θα σταθεί στο τιμόνι τύπου yoke, μια επιλογή που έχουμε δει και στο bZ4X. Όσο για τις οθόνες, αυτές είναι δύο, σχεδόν όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου εκτελούνται μέσω αυτών και είναι κυρτές.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/596a145c3f54bfcee3a99ebcc24b1982.jpg

Το πλάνο που είναι γνωστό μέχρι στιγμής, αναφέρει ότι η Toyota θα προχωρήσει σε περισσότερες αποκαλύψεις τον Δεκέμβριο. Δεν ξέρουμε αν το πλάνο θα ακολουθηθεί, πάντως η δημοσίευση του teaser video δείχνει ότι μάλλον η εταιρεία θα κρατήσει την υπόσχεσή της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...