Η κινεζική BYD έφτιαξε το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο του κόσμου!

Το νέο YangWang U6 ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ που μέχρι σήμερα είχε το πολυτελές sedan της Mercedes-Benz, η EQS.

  • -
  • -

Ένα αυτοκίνητο που θα σπάσει ρεκόρ ετοιμάζει η YangWang, μια νεοσύστατη, premium κινεζική μάρκα, που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 2023 και λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα της BYD. Έχοντας ήδη το SUV U8 και το ηλεκτρικό U9, τώρα σειρά έχει το U6, το οποίο σκοπεύει να γίνει το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής.

Με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,195, το U6 ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ το οποίο βρισκόταν στα χέρια της πολυτελούς Mercedes-Benz EQS, με συντελεστή 0,20 Cd. Πιο πίσω βρίσκουμε μοντέλα όπως το Tesla Model S και το Nio ET7 με 0,208 Cd, το Lucid Air με 0,21 Cd και τα Porsche Taycan, Mercedes-Benz S-Class και BMW Σειρά 5 με 0,22 Cd. Η ανακοίνωση για το νέο ρεκόρ επιβεβαίωσε και την ονομασία U6, μιας και οι έως τώρα φήμες το ήθελαν να λέγεται U7. Η YangWang πιθανότατα όμως διατηρεί το «7» για ένα μοντέλο που θα βρίσκεται πάνω από το U6 στη γκάμα.

byds-yangwang-u6-2

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC

Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να δούμε τις επίσημες φωτογραφίες του U6 τα πρώτα σχέδια που βλέπετε εδώ μας δίνουν μια πρώτη εικόνα του σχεδιασμού που θα έχει το μοντέλο. Βλέποντας τις εικόνες μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το σουλούπι φέρνει αρκετά σε Tesla Model S.

Τα κινεζικά μέσα αναφέρουν ότι το YangWang U6 θα κυκλοφορήσει ως ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό, ενώ η εταιρεία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο ενός EREV (Extended Range Electric Vehicle με ντεπόζιτο καυσίμου).

byds-yangwang-u6-3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...