Ηλεκτρικό SUV με 1.100 ίππους που… «κολυμπάει» άνετα στο νερό (video)

Το Yangwang U8 είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της BYD το οποίο έχει αφήσει άναυδο τον πλανήτη με τις επιδόσεις, αλλά και τις ικανότητές του.

  • -
  • -

Το Yangwang U8 αποτελεί απόδειξη της καινοτομίας και της αφοσίωσης της BYD να διευρύνει τα όρια της τεχνολογίας των ηλεκτρικών οχημάτων. Χτισμένο πάνω σε ένα πλαίσιο τύπου σκάλας, αυτό το ηλεκτρικό SUV είναι εξοπλισμένο όχι με έναν, αλλά με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες - έναν για κάθε τροχό. Αυτή η διαμόρφωση 4x4 θέτει τις βάσεις για μια απαράμιλλη οδηγική εμπειρία, συνδυάζοντας δύναμη και έλεγχο. Η συνολική εκτιμώμενη ισχύς του U8 ξεπερνά τους 1.100 ίππους, δίνοντας του τη δυνατότητα να περάσει εύκολα από οποιοδήποτε τερέν.

Αντλώντας έμπνευση από τα εμβληματικά off-road οχήματα όπως το Land Rover Defender, το Yangwang U8 αποπνέει μια στιβαρή κομψότητα που μαγνητίζει τα βλέμματα εντός και εκτός δρόμου. Οι σημαντικές διαστάσεις του, με μήκος 5300 mm και μεταξόνιο 3050 mm, υπόσχονται ένα ευρύχωρο εσωτερικό που παντρεύει την άνεση και την πολυτέλεια.

BYD-Yangwang-U8-ilektriko-kina-suv

Το Yangwang U8, τοποθετείται ως ένα high-end και ταυτόχρονα σκληροπυρηνικό SUV. Η μάρκα Yangwang είναι γνωστή για τις πολυτελείς δημιουργίες της, με την τιμή του U8 να κυμαίνεται γύρω στις 127.000 ευρώ. Αυτή η τιμή αντικατοπτρίζει την προηγμένη τεχνολογία, τα πολυτελή χαρακτηριστικά και τις εξαιρετικές επιδόσεις του. Οι τελευταίες προέρχονται από τους 1.100 ίππους που αποδίδουν συνολικά οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που διαθέτει (ένας σε κάθε τροχό) και τη ροπή που αγγίζει τα 1.680 Nm. Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 3,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 200 km/h.

Δείτε ακόμα: Tesla, Volkswagen και BMW ηττήθηκαν από κινέζικο ηλεκτρικό στη Σουηδία!

Το Yangwang U8 της BYD δεν αποτελεί μόνο παράδειγμα της δέσμευσης της εταιρείας στην ηλεκτρική κινητικότητα, αλλά και ένα τολμηρό βήμα προς τη διαμόρφωση του μέλλοντος της αγοράς των πολυτελών ηλεκτρικών SUV. Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζουν να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, το U8 απευθύνεται σε όσους απαιτούν πολυτέλεια αλά και περιπέτεια στην καθημερινή τους οδηγική εμπειρία. Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι ότι μπορεί να περιστραφεί επί τόπου, πραγματοποιώντας πλήρη στροφή γύρω από τον εαυτό του. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κάθε τροχός ελέγχεται ξεχωριστά από τον δικό του ηλεκτροκινητήρα.

Σε έναν κόσμο όπου η πολυτέλεια και η βιωσιμότητα συγκλίνουν, το BYD Yangwang U8 αναδεικνύεται ως ένα μοντέλο που αλλάζει τα δεδομένα. Ο συνδυασμός της ακατέργαστης ισχύος, της εκλεπτυσμένης αισθητικής και της τεχνολογίας αιχμής ζωγραφίζει μια συναρπαστική εικόνα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον των ηλεκτρικών off-roaders.

Προς το παρόν είνα άγνωστη η χωρητικότητα της μπαταρίας, άρα και η αυτονομία του νέου SUV από την Κίνα, όμως αναμένεται αμφότερα τα νούμερα να είναι αρκετά μεγάλα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...