Νέο κινέζικο supercar μπορεί να πηδάει και να χορεύει! [video]

Συνήθως, τα supercars διακρίνονται για τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά τους. όμως το νέο μοντέλο της Yangwang, θυγατρικής της BYD, διακρίνεται και στον… χορό!

  • -
  • -

Η BYD είναι μια από τις πιο προηγμένες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων με καταγωγή από την Κίνα, ενώ τα van της ήδη διατίθενται και στην Ελλάδα. Πρόσφατα, η Yangwang, θυγατρική εταιρεία της BYD, παρουσίασε ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό supercar με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό. Ωστόσο, δεν θα σταθούμε τόσο στο κομμάτι των επιδόσεων και της οδικής συμπεριφοράς, καθώς το συγκεκριμένο supercar ξεχωρίζει για έναν διαφορετικό λόγο: μπορεί να πηδάει και να χορεύει. Ποια Porsche, ποια Ferrari ή Lamborghini μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο;

Yangwang U9 EV: Το supercar που χορεύει!

Η λογική ήταν να αναπτυχθεί μια απίστευτα εξελιγμένη ανάρτηση, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει με πολύ μεγάλη ακρίβεια τις κινήσεις του αμαξώματος. Η Yangwang, υιοθέτησε μια μορφή αερανάρτησης, με ξεχωριστή απόσβεση για τον κάθε τροχό. Οι μηχανικοί ήθελαν το νέο U9 EV να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο κομμάτι του μειωμένου body roll, αλλά και να διαθέτει χαρακτηριστικά βελτίωσης της αεροδυναμικής κατά τη γρήγορη οδήγηση.

Στη συνέχεια, σκέφτηκαν ότι θα ήθελαν να αυξηθεί η αποδοτικότητα του συνόλου, ενώ η κίνηση σε έδαφος κάθε είδους ήταν επίσης ανάμεσα στα ζητούμενα. Η ανάρτηση που εξελίχθηκε τελικά, είναι εντυπωσιακά προηγμένη που μπορεί να ελέγξει με τεράστια ακρίβεια τις κινήσεις του αμαξώματος. Τόσο, που έχει τη δυνατότητα να το κάνει να χορεύει, καθώς κινείται! Μάλιστα, όταν είναι ακίνητο, μπορεί να πραγματοποιήσει και ένα επιτόπιο άλμα.

Δείτε το αυτοκίνητο να χορεύει στο παρακάτω video:

Τα παραπάνω δεν έχουν καμία απολύτως χρησιμότητα, όμως είναι μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν συναντάμε σε άλλο εργοστασιακό αυτοκίνητο. Η ίδια η ανάρτηση όμως, μόνο… άχρηστη δεν είναι. Πιο συγκεκριμένα, η BYD αναφέρει πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι πρακτικά αδύνατο να τουμπάρει, σε οποιοδήποτε οδηγικό σενάριο. Επίσης, δίνει την επιλογή κίνησης σε συνθήκες που τα supercars δεν βγαίνουν καν από το γκαράζ, όπως στο χιόνι, ενώ δεν θα βάλει όπισθεν όταν βρεθεί μπροστά από χώμα και λάσπες.

Το αυτοκίνητο με την πιο προηγμένη ανάρτηση!

Το σύστημα ελέγχου της ανάρτησης προσφέρει μεταβολή ύψους έως και… 200 mm, έχοντας δεκάδες διαφορετικές επιλογές προκαθορισμένης απόστασης από το έδαφος, ανάλογα με την επιθυμία του οδηγού.

Το Yangwang U9 EV μπορεί να κινείται ακόμη και με τρεις τροχούς, αλλά και να σηκώσει κάθε τροχό ξεχωριστά, ενώ οι υπόλοιποι πατάνε στο έδαφος, κάτι ιδιαίτερα πρακτικό για να αφαιρέσεις τον τροχό.Μπορείς να επιλέξεις να πραγματοποιεί ένα… χορευτικό καλωσορίσματος όταν ξεκλειδώνει, αλλά και να ανεβαίνει σε μεγαλύτερο ύψος για πιο άνετη είσοδο-έξοδο, ένα χαρακτηριστικό που παραδοσιακά προβληματίζει στα supercars, ιδιαίτερα τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Δείτε ακόμη: Citroen Xantia πάει με 200 km/h με... 3 τροχούς!

Εννοείται ότι υπάρχουν και πολλές δυνατότητες επιλογής σκληρότητας για την ανάρτηση, καθώς αυτή είναι πλήρως ρυθμιζόμενη και σε αυτό το κομμάτι. Τώρα, αν θέλετε να το βάλετε να χορέψει και μια ζεμπεκιά, ίσως να προστεθεί στο λογισμικό σε κάποιο μελλοντικό update…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...