Διακοπές τέλος! Τι πρέπει να ελέγξω στο αυτοκίνητο μου;

Ο έλεγχος του αυτοκινήτου μετά την ολοκλήρωση των διακοπών είναι εξίσου σημαντικός

  • -
  • -

Κατά καιρούς αναφέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος του αυτοκινήτου μας πριν ξεκινήσουμε τις διακοπές του καλοκαιριού. Όμως, αυτό που αμελούν οι περισσότεροι είναι να ελέγξουν το όχημα τους μετά την ολοκλήρωση τους. Η σπουδαιότητα του είναι αντίστοιχη, αφού οι περισσότεροι έχουν πραγματοποιήσει αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα και δεν είναι απίθανο να έχουν προκύψει φθορές που είναι πιθανό να προκαλέσουν μεγαλύτερες και σημαντικότερες ζημιές.

 

Δείτε ακόμη: Τι κάνω αν δω ατύχημα να συμβαίνει μπροστά μου; 

Αναμφίβολα, η πρώτη κίνηση που επιβάλλεται να κάνουμε είναι ένα πολύ καλό πλύσιμο και καθαρισμό του αυτοκινήτου. Αυτό ισχύει για το αμάξωμα, αλλά και το εσωτερικό. Στην πρώτη περίπτωση, διάφορα σημάδια ή ακόμα και άλατα από τη θάλασσα, μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο χρώμα. Το εσωτερικό και ειδικότερα το πάτωμα του αυτοκινήτου, πρέπει επίσης να καθαριστεί διεξοδικά, αφού η άμμος από τις παραλίες «κρύβεται» σχεδόν παντού. Μετά από αυτό, μπορείτε να επισκεφτείτε το συνεργείο για ένα πλήρη και γενικό έλεγχο. Πρώτα πρέπει να ελεγχθούν τα ελαστικά και τα φώτα, όπως και η στάθμη του λαδιού, ενώ το ίδιο ισχύει για το ψυγείο, αλλά και το δοχείου νερού για τους καθαριστήρες.

Δείτε ακόμη: Φιμέ τζάμια - Πως διαλέγεις τα σωστά; 

Επιπλέον, αν στο φρενάρισμα παρατηρήσουμε ότι το πεντάλ είναι μαλακό ή έχει μεγαλύτερη από το συνηθισμένο διαδρομή, τότε αυτό μπορεί να οφείλεται σε απώλεια υγρού φρένων, από την ύπαρξη αέρα στις σωληνώσεις του συστήματος φρένων ή σε φθορά των φθαρτών μερών του συστήματος (τακάκια) με αποτέλεσμα να χρειάζεται άμεσα η αλλαγή τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...