Ανάποδα στην Εγνατία Οδό: Καρφιά θα ρίχνει η Αστυνομία

Δραστικά μέτρα πρόκειται να λάβει η αστυνομία στην Εγνατία Οδό, όπου παρατηρείται συχνά το φαινόμενο διακινητών λαθρομεταναστών να οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα.

  • -
  • -

Πλέον, η κατάσταση στην Εγνατία Οδό έχει ξεφύγει. Πολλά αυτοκίνητα έχουν καταγραφεί να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με τη συντριπτική πλειοψηφία να αφορά οχήματα διακινητών λαθρομεταναστών που βρίσκονται σε καταδίωξη από την Ελληνική Αστυνομία. Οι οδηγοί καταφεύγουν στην είσοδο στο αντίθετο ρεύμα, γνωρίζοντας ότι οι αστυνομικοί δεν θα ακολουθήσουν σε αυτή την εγκληματική κίνηση. Ωστόσο, έχουν προκληθεί ατυχήματα, ενώ οι τακτικοί χρήστες της Εγνατίας Οδού πλέον φοβούνται μη δουν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω τους. Η λύση στο πρόβλημα θα έρθει με τα πτυσσόμενα καρφιά!

Τα δραστικά μέτρα της Αστυνομίας

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης έλαβε το «πράσινο φως» από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για τη χρήση των πτυσσόμενων καρφιών, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως η διακίνηση λαθρομεταναστών. Γνωρίζοντας ότι η τακτική αυτή θέτει σε κίνδυνο ανθρώπους, οικογένειες, αλλά και τους ίδιους τους λαθρομετανάστες μαζί με τους οδηγούς, η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει χρήση των πτυσσόμενων καρφιών στην άσφαλτο προκειμένου τα -συνήθως κλεμμένα- αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι διακινητές να ακινητοποιούνται άμεσα και να περιοριστεί ο κίνδυνος εμβολισμού διερχόμενων οχημάτων, που κινούνται νόμιμα, στο προβλεπόμενο ρεύμα κυκλοφορίας.

Δείτε ακόμη: Πάω με 130 km/h στην Εθνική και μου «παίζουν» φώτα - Είναι νόμιμο;

Το μέτρο έχει σαν στόχο τη σύλληψη των ατόμων μέσα στο όχημα, αλλά και την καταπολέμηση των εγκληματικών ενεργειών που υιοθετούν οι διακινητές προκειμένου να ξεφύγουν. Μέχρι σήμερα, το νομικό πλαίσιο γύρω από τη χρήση των καρφιών στην άσφαλτο είναι αρκετά «θολό» και, παρότι υπάρχει ο απαιτούμενος εξοπλισμός, η χρήση του αποφεύγεται. Το ζήτημα όμως, έχει αποκτήσει τόσο μεγάλες διαστάσεις που οι δραστικές κινήσεις επιβάλλονται για την ασφάλεια των χρηστών της Εγνατίας Οδού.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...