Πώς βρέθηκε το ολοκαίνουργιο MINI Countryman μέσα σε ποτάμι;

Στις απαιτητικές διαδρομές, το νέο MINI Countryman αποδεικνύει πως είναι πραγματικά ικανό και όχι μόνο «μούρη».

  • -
  • -

Βαθυπράσινα λιβάδια, λαμπερός ήλιος και καταρρακτώδεις βροχές που εναλλάσσονται κάθε λεπτό, καθώς και συγκλονιστικές θέες του απέραντου τοπίου: τα υψίπεδα της Σκωτίας είναι μια φυσική χώρα των θαυμάτων που πάντα μαγνήτιζε τους επισκέπτες. Ανάμεσα σε βουνά με το χαρακτηριστικό σχήμα πυραμίδας ύψους περίπου 1.000 μέτρων που ονομάζονται Munros, ποτάμια και λίμνες έχουν χαράξει βαθιά τα αρχαία βράχια αυτής της ιστορικής περιοχής. Lochs ονομάζουν οι Σκωτσέζοι τις κρυστάλλινες λίμνες τους και η Loch Lomond, η μεγαλύτερη λίμνη του Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκεται στο ομώνυμο εθνικό πάρκο. Ο τέλειος προορισμός για απαιτητικά test drive με το MINI Countryman τρίτης γενιάς.

Από τον αγροτικό Λόφο του Κάστρου μέχρι τον άγριο κόσμο των Munros

Η περιήγηση ξεκινά από τη μικρή πόλη Stirling. Από τον λόφο του κάστρου του Stirling Castle, ενός από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα κάστρα της Σκωτίας, η θέα εκτείνεται μέχρι τα Highlands του Εθνικού Πάρκου Loch Lomond. Η πρώτη επίσημη αναφορά για το κάστρο του Stirling ήταν τον 12ο αιώνα. Άκμασε την εποχή της αρχαίας βασιλικής οικογένειας των Stewarts κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης.

1

Από το Stirling, ακολουθήστε με κατεύθυνση τον βορρά τον Α84 και τον Α85 που οδηγούν, περνώντας από πυκνά δάση και βαθυγάλαζες λίμνες, στο μικρό χωριό Mid Lix. Στη διακλάδωση A827 μπορείτε να κάνετε μια παράκαμψη προς τη βορειοανατολική οροσειρά κατά μήκος της όχθης της Loch Tay. Εδώ, το MINI Countryman μπορεί να επιδείξει για πρώτη φορά την οδηγική άνεση και τον σπορ δυναμικό χαρακτήρα του στη γεμάτη στροφές διαδρομή μέσω των Munros.

Δείτε ακόμη: Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό του νέου MINI

Κάτω από το Ben Lawers - ένα από τα υψηλότερα Munros της περιοχής σε υψόμετρο 1.214 μέτρα - το εντυπωσιακό ομώνυμο φράγμα συγκρατεί 344 μέτρα νερού από τα γύρω ορεινά ποτάμια. Το MINI Countryman με το SAV παρουσιαστικό του ταιριάζει απόλυτα στο παρθένο τοπίο της Σκωτίας. Ο απαραίτητος εξοπλισμός για πολύωρες πεζοπορίες μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί στο πορτμπαγκάζ.

2

Στα χνάρια του James Bond

Το ανάγλυφο του εδάφους των Highlands της Σκωτίας ξυπνούν την επιθυμία να τα εξερευνήσεις εκ νέου με κάθε ανάβαση. Στο δρόμο προς τα βορειοδυτικά, ο A82 οδηγεί στην οροσειρά Glencoe. Κατά μήκος της διαδρομής, ο φιδίσιος δρόμος περνά επανειλημμένα από πολυάριθμα ποτάμια, τα οποία εκβάλλουν στην εντυπωσιακή Lochan na h-Achlaise πίσω από την ιστορική γέφυρα του Orchy.

Ακριβώς μετά τη γέφυρα πάνω από το Glen Etive, ένα στενό μονοπάτι οδηγεί νότια κατά μήκος του άγριου ποταμού με τους πολυάριθμους καταρράκτες του όλο και πιο βαθιά μέσα στην κοιλάδα. Ο ποταμός Etive θεωρείται μια από τις πιο δύσκολες διαδρομές καγιάκ σε λευκό νερό στη Σκωτία. Δεν είναι περίεργο που ο Daniel Craig ως μυστικός πράκτορας 007 επέλεξε επίσης τη διαδρομή στις όχθες του ποταμού για μια θεαματική διαφυγή από τους διώκτες του στην ταινία "James Bond: Skyfall". Στην επιστροφή προς τα νότια, τα ελαστικά εκτός δρόμου του MINI Countryman ALL4 είναι αναμφίβολα καλύτερα από εκείνα του βρετανικού σπορ αυτοκινήτου του πιο διάσημου πράκτορα του κόσμου.

3

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το MINI του 1 εκατομμυρίου

Φυσική ομορφιά και εδέσματα του Ατλαντικού

Επιστρέφοντας στον A82 με κατεύθυνση το Arrochar, οι καταρράκτες Falloch προσφέρουν μία εξαιρετική θέα. Από εδώ, συνεχίστε νότια, βλέποντας πάντα τη λίμνη Lomond στα αριστερά, μέχρι τη διακλάδωση του A83 που οδηγεί δυτικά στη λίμνη Fyne. Πρόκειται για το βορειότερο άκρο του Clyde Fjord, το οποίο εισχωρεί βαθιά σε αυτό το τμήμα της ακτής από τον Ατλαντικό. Οι παλιρροϊκές κινήσεις του είναι αισθητές μέχρι το λιμάνι της Γλασκώβης και τα σχετικά ρεύματα καθιστούν τα νερά της Loch Fyne ιδιαίτερα φρέσκα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ιδανικές συνθήκες για την αναπαραγωγή στρειδιών και ο καλύτερος κυνηγότοπος για πολλά είδη ψαριών. Μία γευστική πανδαισία σας υπόσχεται η στάση στο Loch Fyne Oysterbar, που είναι επιβεβλημένη στο τέλος αυτού του περιπετειώδους ταξιδιού – ασφαλώς με μία εκπληκτική θέα των βουνών και της θάλασσας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...