Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό του νέου MINI

Η επόμενη γενιά του διάσημου supermini βρίσκεται προ των πυλών και εμείς παίρνουμε μία γεύση από την καμπίνα του νέου ηλεκτρικού μοντέλου.

  • -
  • -

Μια σειρά εικόνων του εσωτερικού από το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό ΜΙΝΙ δημοσίευσε η αυτοκινητοβιομηχανία, αποκαλύπτοντας μια σχεδίαση που συνδυάζει στοιχεία από τα θρυλικά μοντέλα του παρελθόντος με τις σύγχρονες τεχνολογίες που περιμένουν οι πελάτες σήμερα.

Φυσικά το επίκεντρο της προσοχής για ακόμη μία φορά είναι η κεντρική οθόνη. Τα MINI είναι διάσημα για τη χρήση ενός ενιαίου κεντρικού καντράν, με το νέο αυτοκίνητο να επιστρέφει σε αυτή τη φιλοσοφία. Αν και η κεντρική μεγάλη οθόνη υπήρχε και στις τελευταίες γενιές, οι πληροφορίες είχαν μοιραστεί μεταξύ αυτής και ενός πίνακα οργάνων που περιείχε όλο και περισσότερες πληροφορίες μετά από κάθε γενιά. Τώρα, στο νέο ηλεκτρικό MINI βλέπουμε την πλήρη απουσία οποιουδήποτε φυσικού οργάνου πέρα από την τεράστια, κεντρική κυκλική οθόνη.

interior

Αν και οι διαστάσεις για την οθόνη δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, φαίνεται να έχει σχεδόν το μισό μέγεθος από το τιμόνι. Το μοναδικό άλλο όργανο πληροφοριών που παρατηρείται στο ταμπλό του νέου MINI Cooper είναι μία οθόνη head-up display, η οποία μάλιστα μοιάζει να είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας μιας και είναι αναδυόμενη. Να θυμίσουμε πως όλα τα πιο σύγχρονα συστήματα HUD εμφανίζουν τις πληροφορίες απευθείας στο παρμπρίζ.

Το ταμπλό του νέου ηλεκτρικού Cooper είναι επίσης αρκετά ενδιαφέρον. Ντυμένο με ύφασμα, ενσωματώνει κρυφό φωτισμό ενώ η σχεδίαση του παραπέμπει στο ταμπλό του πρώτου κλασικού MINI από την δεκαετία του ’60.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το τελευταίο MINI με χειροκίνητο κιβώτιο

Με την παρουσίαση της νέας γενιάς να έχει γίνει εδώ και μερικούς μήνες, θυμίζουμε πως το Cooper E θα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 40,7 kWh και ηλεκτροκινητήρα 181 ίππων, ενώ το πιο σπορ Cooper SE θα διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία 54,2 kWh και ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα με 215 ίππους. Τα μοντέλα αναμένεται να έχουν αυτονομία 300-400 km.

mini cooper

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...