Mercedes-Benz: Οι τιμές των 3 φθηνότερων SUV της στην Ελλάδα

Εάν θέλεις ένα premium SUV με το τριάκτινο αστέρι στη μάσκα με κάτω από 50.000 € γίνεται και μάλιστα με επιλογές για όλα τα γούστα.

  • -
  • -

Δύο λέξεις που βρίσκονται πολύ ψηλά στα λίστα με τα χαρακτηριστικά που ψάχνει η πλειοψηφία των αγοραστών σήμερα είναι premium και SUV. Η αυτοκινητοβιομηχανία φυσικά έχει ακούσει αυτό το αίτημα και κάπως έτσι έχουμε καταλήξει με αμέτρητες εταιρείες να κυνηγούν το prestige και τον τίτλο “premium” ώστε να μπορέσουν όχι μόνο να έχουν απήχηση στο κοινό, αλλά να δικαιολογήσουν τις όλο και πιο ακριβές τιμές απόκτησης.

Υπάρχουν όμως και αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Mercedes-Benz, που δεν κυνήγησαν ποτέ τον συγκεκριμένο τίτλο. Αντιθέτως, είναι συνώνυμο του ονόματος τους εδώ και δεκαετίες, με τα μοντέλα τους να μην έχουν να αποδείξουν τίποτα. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, είπαμε να αναζητήσουμε 3 μοντέλα από την γκάμα της γερμανικής μάρκας που όχι μόνο αποτελούν μέλη του SUV segment, αλλά είναι και οι πιο οικονομικές επιλογές. Στόχος ήταν τα τρία αυτά crossover να εξυπηρετούν και ένα διαφορετικό σκοπό, κάτι που δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο χάρη στην πλήρη γκάμα που προσφέρει η μάρκα. Πάμε να τα δούμε λοιπόν:

Mercedes-Benz GLA – H mainstream επιλογή

gla

Η GLA πιθανότατα να χρειάζεται τις λιγότερες συστάσεις μιας και αποτελεί ένα εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο από την πρώτη του κιόλας γενιά. Πλέον όντας όχι μόνο στην δεύτερη του γενιά αλλά έχοντας πρόσφατα δεχθεί και ένα facelift μέσης ηλικίας, βρίσκεται πλέον στην αγορά έχοντας ανανεώσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού και με τιμές που ξεκινούν από 47.500 € για την βασική έκδοση 200 με τους 163 ίππουςΠατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία. Επιπλέον, υπάρχει περιορισμένος αριθμός αυτοκινήτων της GLA προηγούμενης γενιάς, την οποία μπορείτε να αποκτήσετε με 39.400 €. 

Mercedes-Benz GLB – Η οικογενειακή επιλογή

glb

Εάν τώρα ψάχνεις για κάτι που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την πρακτικότητα, αλλά να παραμένει οικονομικό (μάλιστα πρόκειται για το φθηνότερο μοντέλο της λίστας), τότε η GLB είναι η απάντηση. Με περισσότερους χώρους και δυνατότητα 7θέσιας διάταξης, το γερμανικό crossover θα καλύψει όλες τις ανάγκες ακόμη και του πιο απαιτητικού οικογενειάρχη και με τιμές που ξεκινούν από 41.200 € για την έκδοση 180. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Δείτε ακόμη: 5 Mercedes-Benz που δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας

Mercedes-Benz EQA – Η ηλεκτρική επιλογή

eqa

Τέλος, όπως κάθε λίστα που σέβεται τον εαυτό της, έτσι κι αυτή, δεν γινόταν να μην συμπεριλαμβάνει και μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε την EQA, τον ηλεκτρικό στενό συγγενή της GLA, όπου προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του θερμικού μοντέλου μαζί με τα προνόμια της ηλεκτροκίνησης. Η τιμή για όλα αυτά; 42.200 € μετά και την εφαρμογή της Κρατικής Επιδότησης. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα στοιχεία της βασικής έκδοσης 250 με τον ηλεκτροκινητήρα των 190 ίππων.

Εσείς όμως ποιο διαλέγετε; Επιλέξτε στο poll που ακολουθεί!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...