Jeep Avenger: Τιμές και εκδόσεις του ηλεκτρικού SUV στην Ελλάδα

Το Avenger αποτελεί επαναστατική κίνηση για την Jeep, καθώς είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που κυκλοφορεί η αμερικανική μάρκα των SUV.

  • -
  • -

Ο ερχομός του Avenger αποτελεί ορόσημο στην πορεία της Jeep, η οποία έχει αφήσει οριστικά πίσω της τους θηριώδεις κινητήρες βενζίνης πολλών χιλιάδων κυβικών. Πλέον η αμερικανική μάρκα κινείται ταχύτατα προς ένα πράσινο μέλλον, με χαμηλές εκπομπές ρύπων και την ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο.

Αυτή τη στιγμή όλα τα μοντέλα της διατίθενται και με plug-in υβριδικά σύνολα, ενώ με το Avenger έκανε το μεγάλο άλμα και μπήκε στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, καθώς αυτό είναι το πρώτο Jeep που κινείται αποκλειστικά από μπαταρίες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/359de46f23f6d34d354f34f031e9cb11.JPG

Το Jeep Avenger έχει παρουσιαστεί ήδη στην Ελλάδα, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία έχει ανακοινώσει και τη λίστα με τις τιμές και τις εκδόσεις.

Ηλεκτρικός κινητήρας, μπαταρία, επιδόσεις και οι τρεις εκδόσεις του Jeep Avenger

Το Jeep Avenger στον τομέα του κινητήρα προσφέρει μόνο μία επιλογή. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο διατίθεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων και ροπή που φτάνει τα 260 Nm, ο οποίος δίνει κίνηση μόνο στους μπροστά τροχούς.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Jeep Avenger: Ο εκδικητής!

Στον τομέα της μπαταρίας η μοναδική επιλογή έχει χωρητικότητα 54 kWh, προσφέρει αυτονομία 396 km, φορτίζει σε AC ρεύμα με ισχύ μέχρι 11 kW και σε DC ταχυφορτιστή με ισχύ μέχρι 100 kW. Έτσι, για να πάει η μπαταρία από το 20% μέχρι το 80% χρειάζεται 24 λεπτά.

Με τον παραπάνω συνδυασμό κινητήρα – μπαταρίας, το Jeep Avenger χρειάζεται 9,0 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιήσει την επιτάχυνση 0-100 km/h, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 km/h.

qhttps://cdn.gcdata.gr/data/photos/221b3b4e06d69099098b8a6ac7f02624.JPG

Οι τρεις εκδόσεις που διαθέτει το Jeep Avenger διαφοροποιούνται μεταξύ τους μόνο ως προς τον εξοπλισμό. Οι ονομασίες τους είναι Longitude, Altitude και Summit.

Jeep Avenger Longitude: Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης

Η Longitude περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, Full LED προβολείς μπροστά, υφασμάτινα καθίσματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, θερμαινόμενους και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέφτες, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, cruise control, αυτόματο φρενάρισμα, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, διατήρηση λωρίδας, αναγνώριση κόπωσης οδηγού, σύστημα ελέγχου κατάβασης, Selec-Terrain σύστημα επιλογής οδήγησης, ηλεκτρικό χειρόφρενο με auto hold, αυτόματα φώτα και καλώδιο φόρτισης Type 2 σε Type 2 για χρήση σε wallbox. Η τιμή της ξεκινάει από τα 38.700 ευρώ (30.700 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2).

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c3cf9a7ecb6b2b0defeb9ce824155c25.JPG

Jeep Avenger Altitude: Η μεσαία έκδοση

Στην Altitude τα επιπλέον εξοπλιστικά στοιχεία είναι οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ο συνδυασμός υφάσματος και βινυλίου στα καθίσματα, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που μεγαλώνει και φτάνει τις 10,25 ίντσες, το adaptive cruise control, το ηλεκτρικό πορτ-παγκάζ που ανοίγει ασύρματα (με κίνηση του ποδιού, χωρίς να χρειαστεί να πατηθεί το κουμπί) και το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (keyless). Η τιμή του Jeep Avenger στην έκδοση Altitude φτάνει τα 40.700 ευρώ (32.700 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2).

Jeep Avenger Summit: Τι περιλαμβάνει η πιο πλούσια έκδοση

Η Summit είναι η κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση και κατά συνέπεια η πιο πλούσια όλων. Τα στοιχεία που προσθέτει είναι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, Full LED φώτα μπροστά και πίσω, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό με επιλογή χρωμάτων, αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, πακέτο winter, ασύρματη βάση φόρτισης κινητού, σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες. Το αντίτιμο για το Jeep Avenger στην έκδοση Summit φτάνει τα 43.700 ευρώ (35.700 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2).

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό κατάλογο του Jeep Avenger, μαζί με ακόμα περισσότερα στοιχεία για τις εκδόσεις, αλλά και τεχνικά χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...