Αποκάλυψη: Αυτό είναι το ανανεωμένο Skoda Scala

Η Skoda προχώρησε σε ανανέωση του μικρομεσαίου hatchback μοντέλου της, το οποίο έρχεται με πλουσιότερο εξοπλισμό και περισσότερη ασφάλεια, ενώ έγινε και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

  • -
  • -

Η Skoda προχώρησε σε facelift για το δημοφιλές οικογενειακό hatchback της, το Skoda Scala. Ο εκπρόσωπος των Τσέχων στα μικρομεσαία δέχτηκε σχεδιαστικές αλλαγές και γνώρισε την προσθήκη νέων τεχνολογικών συστημάτων. Αυτή η ανανέωση είναι η πρώτη που δέχεται η τρέχουσα γενιά του μοντέλου, από τότε που παρουσιάστηκε, το 2019.

Οι πιο εμφανείς αλλαγές στο εξωτερικό του Scala περιλαμβάνουν μια φρέσκια εμπρός μάσκα, πιο κομψά φωτιστικά σώματα, ανανεωμένες εμπρός και πίσω ποδιές και καινοτόμες αεροκουρτίνες, δηλαδή διαμορφώσεις διάχυσης του αέρα οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση των αεροδυναμικών αντιστάσεων. Ο συνδυασμός των παραπάνω αλλαγών, εκτός από την αισθητική, βελτιώνουν τη συνολική αποδοτικότητα του αυτοκινήτου στον δρόμο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c739da28e2752a4835e7ce530e6d7878.jpg

Πολύ πιο φιλικό πρς το περιβάλλον το ανανεωμένο Skoda Scala

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες πτυχές αυτού του facelift είναι η υλοποίηση της δέσμευσης της Skoda για βιωσιμότητα. Η εταιρεία έχει αυξήσει τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών στην κατασκευή του Scala. Για την επένδυση της οροφής και μεγάλου μέρους των επενδύσεων στις πόρτες έχουν επιλεγεί φυτικά υλικά, ενώ ανακυκλωμένα πλαστικά χρησιμοποιούνται για τις επενδύσεις των θόλων των τροχών και το δοχείο που μπαίνει το νερό για τους υαλοκαθαριστήρες.

Δείτε ακόμαΕπίσημο: Νέο Skoda Kamiq - Το πρακτικό SUV ανανεώθηκε! [video]

Επιπλέον, η ταπετσαρία, το δάπεδο και τα πατάκια του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο ύφασμα. Αυτή η οικολογική προσέγγιση είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τις προσπάθειες της αυτοκινητοβιομηχανίας να μειώσει τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5fa75545f1df377e386bfb960e4afe88.jpg

Οι κινητήρες και ο εξοπλισμός του ανανεωμένου Skoda Scala

Κάτω από το καπό, το ανανεωμένο Scala μοιράζεται τη σειρά κινητήρων του με το ανανεωμένο crossover Skoda Kamiq, το οποίο διαθέτει μια σειρά από υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης. Οι επιλογές περιλαμβάνουν έναν τρικύλινδρο TSI κινητήρα 1,0 λίτρου που έρχεται σε δύο εκδόσεις. Η μία αποδίδει 95 ίππους και η άλλη 115 ίππους. Οι 95 ίπποι συνδυάζονται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ οι 115 ίπποι έρχονται με το ίδιο χειροκίνητο κιβώτιο ή με αυτόματο 7 σχέσεων. Για όσους αναζητούν ακόμη περισσότερη ισχύ, υπάρχει ένας τετρακύλινδρος κινητήρας TSI 1,5 λίτρων που αποδίδει 150 ίππους και διατίθεται είτε με χειροκίνητο είτε με αυτόματο DSG.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8152478f1f3b35ac821cdfe78bf29273.jpg

Το Scala διατίθεται σε διάφορα επίπεδα εξοπλισμού, με ένα από αυτά να είναι το Monte Carlo, το οποίο έχει κάποιες ξεχωριστές υλοποιήσεις που βελτιώνουν την εικόνα και το στιλ του. Οι προβολείς LED είναι στάνταρ, μαζί με τροχούς διαμέτρου από 16 έως 18 ίντσες. Ο εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει πολλά ηλεκτρονικά συστήματα, όπως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας και ανίχνευση χεριών (το αυτοκίνητο καταλαβαίνει αν ο οδηγός ακουμπάει τα χέρια στο τιμόνι ή όχι).

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/651c23d95cbef52e00976a1cf1389899.jpg

Οι έξυππνες λύσεις της Skoda

Η Skoda έχει διατηρήσει μερικές από τις χαρακτηριστικές και πρακτικές πινελιές της στο Scala, όπως η υποδοχή για το εισιτήριο του parking στην κολόνα Α, η ξύστρα πάγου στο καπάκι του ρεζερβουάρ καυσίμου και η ομπρέλα που αποθηκεύεται στην πόρτα του οδηγού.

Μέχρι στιγμής, η τιμή για το ανανεωμένο Scala δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά αναμένεται να είναι ελαφρώς υψηλότερη σε σχέση με το σημερινό μοντέλο, το οποίο ξεκινά από τα 20.900 ευρώ. Με την ανανεωμένη εμφάνιση, την προηγμένη τεχνολογία και τα βιώσιμα υλικά, το νέο Skoda Scala είναι έτοιμο να συνεχίσει την επιτυχία του ως μια πρακτική και περιβαλλοντικά υπεύθυνη οικογενειακή hatchback επιλογή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...