Επίσημο: Νέο Skoda Kamiq - Το πρακτικό SUV ανανεώθηκε! [video]

Μια σειρά διακριτικών αλλά καταλυτικών επεμβάσεων ακολούθησε η Skoda για το Kamiq, φρεσκάροντας το B-SUV της και ενισχύοντας τη θέση του στην αγορά.

  • -
  • -

Το Skoda Kamiq παρουσιάστηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ως το μικρότερο SUV της τσεχικής μάρκας, το οποίο ωστόσο δεν θα θυσίαζε ούτε το ελάχιστο από το DNA της. Η εμπορική του πορεία ήταν πολύ αξιόλογη, με βασικούς πυλώνες της επιτυχίας του να είναι οι χώροι, οι τεχνολογίες, οι σύγχρονοι κινητήρες και οι Simply Clever λύσεις που υιοθετούνται σε κάθε μοντέλο της γκάμας. Πλέον, έφτασε η στιγμή να δούμε την ανανεωμένη εκδοχή του B-SUV, το οποίο διαφοροποιείται στα σημεία, χωρίς ριζικούς ανασχεδιασμούς.

Τονισμένη εμφάνιση, περισσότερος εξοπλισμός

Όπως συνήθως συμβαίνει στα ενδιάμεσα facelift, το Skoda Kamiq ξεχωρίζει από το μοντέλο προ ανανέωσης από τις λεπτομέρειες. Οι διαφορές εντοπίζονται στα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός, αλλά και τον προφυλακτήρα, ενώ τα ίδια ακριβώς σημεία αλλάζουν και στην πίσω όψη του αυτοκινήτου. Φυσικά για να τονιστεί η φρεσκαρισμένη εκδοχή, έχουμε και νέα σχέδια για τους τροχούς αλουμινίου. Σύμφωνα με τον κατάλογο της Skoda, στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός, με δυνατότητα αναβάθμισης στα κορυφαία LED Matrix με σύστημα αναγνώρισης της κυκλοφορίας και ανάλογης προσαρμογής της δέσμης φωτός.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέο, ψηφιακό πίνακα οργάνων, με δυνατότητα αναβάθμισης σε έναν με μεγαλύτερη οθόνη, στις 10,25 ίντσες. Η οθόνη του συστήματος πολυμέσων έχει διαγώνιο 8,25 ιντσών ή προαιρετικά, 9,2 ιντσών, ενώ η μονάδα χειρισμού του κλιματισμού στο κάτω μέρος της κονσόλας, έχει ανασχεδιαστεί. Παράλληλα, προστέθηκε η λειτουργία του «εικονικού πεντάλ» για τα Kamiq με ηλεκτρική λειτουργία πόρτας του πορτμπαγκάζ. Ο ιδιοκτήτης, έχοντας τα κλειδιά στην τσέπη του, αρκεί να απλώσει το πόδι του κάτω από τον προφυλακτήρα και το αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται ότι θέλει να ανοίξει τον χώρο αποσκευών.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη όταν τα χέρια μας είναι φορτωμένα! Αξίζει να σημειωθεί ότι αργότερα, αναμένεται και έκδοση Monte Carlo για την γκάμα του Skoda Kamiq, με πιο σπορ χαρακτηριστικά από τις υπόλοιπες. Συγκεκριμένα, θα έχει προφυλακτήρα εμπρός με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, έναν πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη πιο έντονης σχεδίασης, μεγάλους τροχούς αλουμινίου και διαφορετικές ταπετσαρίες στο εσωτερικό. Στην κεντρική κονσόλα, η έκδοση Monte Carlo θα περιλαμβάνει διακοσμητικά από ανθρακονήματα, ενώ δεν θα λείπουν ούτε οι Suedia επενδύσεις.

Οι κινητήρες του νέου Skoda Kamiq

Στο κομμάτι των κινητήρων, η Skoda δεν ανακοινώνει καμία αλλαγή για το νέο Kamiq. Συγκεκριμένα, διαθέσιμος θα είναι ο τρικύλινδρος turbo 1.0 TSI με 95 ή 110 ίππους απόδοση. Στην πρώτη περίπτωση το κιβώτιο είναι χειροκίνητο πεντάρι, ενώ για τη δεύτερη, η επιλογή είναι ένα χειροκίνητο έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG των 7 σχέσεων.

Δείτε ακόμη: Η video-δοκιμή μας για το Skoda Fabia Monte Carlo 1.5 TSI 150 PS

Ψηλότερα θα υπάρχει ο τετρακύλινδρος turbo 1.5 TSI με 150 ίππους και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων για καλύτερη οικονομία καυσίμου, ο οποίος θα συνδυάζεται αποκλειστικά με DSG 7 σχέσεων. Τέλος, κανονικά αναμένεται να συνεχίσει την πορεία της η έκδοση G-TEC που καίει φυσικό αέριο και εξασφαλίζει απαράμιλλο επίπεδο οικονομίας στη μετακίνηση. Αυτή η εκδοχή έχει τον τρικύλινδρο turbo 1.0 TSI, με 90 ίππους.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...