Ο δρόμος που βυθίζεται στη θάλασσα δυο φορές την ημέρα [video]

Ξέχασες κάτι και θέλεις να γυρίσεις να το πάρεις; Σε αυτό τον δρόμο δεν γίνεται, αφού κάθε λίγη ώρα βυθίζεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας!

  • -
  • -

Ένας δρόμος που εξαφανίζεται τις περισσότερες ώρες κάθε ημέρας είναι κάτι τόσο ενδιαφέρον, που έχει γίνει τουριστική ατραξιόν. Ο λόγος για το Passage du Gois, στις δυτικές ακτές της Γαλλίας, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Πρόκειται για ένα τμήμα ασφάλτου με μήκος 4.125 μέτρα που συνδέει την παραλία του κόλπου Burnef, δίπλα στο Beauvour-sur-Mer με το Noirmoutier, ένα κομμάτι γης που μετατρέπεται σε νησί κατά την παλίρροια.

Ο δρόμος έχει πλάτος μόλις μιας λωρίδας κυκλοφορίας και ορίζεται οπτικά από ψηλούς ξύλινους στύλους για να διευκολύνονται οι οδηγοί. Ουσιαστικά η διέλευση είναι δυνατή για λιγότερο από δύο ώρες, δυο φορές την ημέρα. Όμως κάθε φορά, πριν από οποιοδήποτε όχημα, περνούν συνεργεία καθαρισμού που απομακρύνουν τη λάσπη και τα φύκια της θάλασσας από το οδόστρωμα.

Δείτε ακόμη: Απίστευτο: Ένας δρόμος που «πατά» πάνω σε κτίρια! [video]

Παρότι οι υπεύθυνοι έχουν φροντίσει να υπάρχουν πολλές προειδοποιητικές πινακίδες, η διαδρομή θεωρείται πολύ επικίνδυνη. Γιατί κάθε χρόνο δεν είναι λίγοι αυτοί που παγιδεύονται εκεί όταν τα νερά καλύπτουν με πολύ γοργό ρυθμό την επιφάνεια του δρόμου. Έτσι κατά μήκος των 4 χιλιομέτρων υπάρχουν ειδικοί πύργοι στους οποίους μπορούν να ανέβουν όσοι εγκλωβίζονται μέχρι να έρθουν τα συνεργεία διάσωσης ή μέχρι την επόμενη άμπωτη. Ασφαλώς αυτή η μέριμνα δεν περιλαμβάνει τα οχήματα, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα χαθούν στα βάθους 4 μέτρων νερά που καλύπτουν το Passage du Gois δυο φορές την ημέρα.

Δείτε το video:

Πηγή φωτογραφίας: Generationvoyage

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...