Απίστευτο: Ένας δρόμος που «πατά» πάνω σε κτίρια! [video]

Πού αλλού έχεις δει έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο, με πεζοδρόμια και δέντρα, να μην πατά στο έδαφος αλλά να περνά πάνω από ταράτσες σπιτιών;

  • -
  • -

Συνήθως οι ταράτσες των σπιτιών μας είναι άδειες ή φιλοξενούν ηλιακούς θερμοσίφωνες, κεραίες και τα τελευταία χρόνια φωτοβολταϊκά συστήματα. Στην Κίνα έχουν πάει τα πράγματα σε άλλο επίπεδο, κυριολεκτικά. Στην πόλη Chongqing, και συγκεκριμένα στην περιοχή Nan'an, υπάρχει ένας ολόκληρος δρόμος, με όλα τα παρελκόμενα, κατασκευασμένος πάνω σε μια σειρά κτιρίων της πόλης. Πρόκειται για μονόδρομο με μια φαρδιά λωρίδα κυκλοφορίας που διαθέτει όχι μόνο πεζοδρόμια, αλλά και δέντρα στην εξωτερική άκρη του.

Το παράξενο αυτό κατασκεύασμα εντόπισαν δημοσιογράφοι οι οποίοι παρατήρησαν πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα πάνω από τα κτίρια. Στην πραγματικότητα κάτω από τον δρόμο βρίσκεται, μεταξύ άλλων και ένα πάρκινγκ τριών επιπέδων που εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας. Αλλά δεν απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση για μικρά χρονικά διαστήματα σε αυτόν τον παράξενο δρόμο, ώστε οι περίοικοι να μπορούν να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου.

Δείτε ακόμη: Κάντε βόλτα στους δρόμους της Αθήνας του 1960

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν διαμαρτύρονται, αφού όπως διευκρινίζουν κανείς δεν μένει ακριβώς κάτω από την άσφαλτο και όσοι μένουν κοντά δεν ενοχλούνται από τους ήχους των οχημάτων πάνω από τα σπίτια τους. Το σίγουρο είναι ότι η περιοχή αυτή δεν θα ήταν καθόλου γνωστή παγκοσμίως αν δεν υπήρχε αυτό το πρωτότυπο στοιχείο στις ταράτσες των κτιρίων.

Δείτε ένα video της περιοχής:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...