Κλείνει εργοστάσια η Tesla; Δες όλη την αλήθεια

Μειωμένη θα είναι η παραγωγή της Tesla κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023 όπως παραδέχτηκε ο Elon Musk, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα.

  • -
  • -

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για ένα εργοστάσιο της Tesla που κλείνει, με την καταστροφολογία να είναι φυσικό επακόλουθο. Πρόκειται για το εργοστάσιο Fremont, μία από τις κύριες εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της.

Η υπόθεση ξεκίνησε από ένα video του YouTuber Met God in the Wilderness. O συγκεκριμένος κάνει μία πτήση με drone κάθε εβδομάδα πάνω από το εργοστάσιο του Fremont, οπότε έχει την πείρα να αναγνωρίσει αν το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά ή όχι. Αυτό που φάνηκε στο τελευταίο του video είναι ότι η παραγωγή είναι δραματικά μειωμένη ή έχει σταματήσει τελείως, καθώς παρατηρήθηκε ελάχιστη δραστηριότητα στα τμήματα χύτευσης και κατασκευής.

Τι πραγματικά συμβαίνει με το εργοστάσιο της Tesla στο Fremont;

Ο Elon Musk είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για τα οικονομικά στοιχεία του δεύτερου τριμήνου, ότι θα υπάρξουν κάποιες διακοπές στη λειτουργία του εργοστασίου στο Fremont. Οι διακοπές αυτές θα γίνονται κατά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις στο εργοστάσιο. Καθώς οι διακοπές παραγωγής φαίνεται ότι ξεκίνησαν να συμβαίνουν, κυκλοφορούν φήμες ότι οι αναβαθμίσεις αποσκοπούν στην προετοιμασία για την παραγωγή της επόμενης γενιάς του Model 3, του δημοφιλούς sedan της Tesla.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/cd13a25017961b24c6d8892778c6be9a.jpg

Το μέγεθος αυτών των αναβαθμίσεων γίνεται εμφανές καθώς οι χώροι logistics του εργοστασίου παραμένουν σχεδόν άδειοι, τα μεταφορικά μέσα απουσιάζουν και οι είσοδοι των χώρων είναι κλειστές. Αυτό υποδηλώνει έντονα ότι οι δραστηριότητες παραγωγής έχουν σταματήσει προσωρινά.

Τους τελευταίους μήνες, έχουν καταγραφεί αρκετές αναβαθμίσεις στο εν λόγω εργοστάσιο, μέσω αναφορών που γίνονται προς τις Αρχές της πόλης του πόλη Fremont. Αυτές οι αναφορές περιλάμβαναν λεπτομέρειες για εγκαταστάσεις εργαλείων, αναβαθμίσεις γραμμών και βελτιώσεις χώρων. Ωστόσο, υπήρξε αξιοσημείωτη απουσία υποβολών ή δημοσιεύσεων στον ιστότοπο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, γεγονός που είναι ασυνήθιστο.

Όλα δείχνουν ότι η Tesla προετοιμάζεται για την κατασκευή νέων οχημάτων και γι’ αυτό κάνει προσπάθειες αναδιοργάνωσης στο εργοστάσιο, το οποίο έχει περιορισμένο χώρο. Οι εικασίες είναι διάχυτες ότι οι αναμενόμενες αναβαθμίσεις αποτελούν προπομπό για το επικείμενο λανσάρισμα του Model 3 Highland, μιας ανασχεδιασμένης έκδοσης του υπάρχοντος sedan. Διάφορες θεάσεις του αυτοκινήτου στον δρόμο έχουν τροφοδοτήσει αυτές τις φήμες, υποστηρίζοντας περαιτέρω την άποψη ότι η Tesla ετοιμάζεται για ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην πορεία του Model 3.

Δείτε ακόμα: Συντριβή Audi, BMW, Mercedes από την Tesla, ακόμα και στη Γερμανία!

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/31d5cfac5dab6db1657effd0967a3c11.jpg

Ίσως η καλύτερη απόδειξη ότι αυτό που είδαμε ήταν μια προσωρινή παύση, και όχι κάποιο «κλείσιμο εργοστασίου», είναι ότι στο ίδιο κανάλι του YouTube, εδώ και λίγες ώρες υπάρχει ένα video που δείχνει ότι ο ρυθμός παραγωγής επανέρχεται:

Με τη βελτίωση των εγκαταστάσεων παραγωγής και των διαδικασιών παραγωγής, η Tesla διασφαλίζει ότι θα διατηρήσει τη θέση της στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων. Καθώς η προσμονή για την πιθανή κυκλοφορία του Model 3 Highland αυξάνεται, οι φίλοι της μάρκας και οι επενδυτές περιμένουν περαιτέρω ενημερώσεις από την Tesla σχετικά με τις αναβαθμίσεις του εργοστασίου Fremont και το μέλλον της σειράς Model 3.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...