Απίστευτο Video: Βόλτα στους δρόμους της Αθήνας του 1960

Μία βόλτα στην Αθήνα του σήμερα είναι κάτι γνώριμο, όμως πώς ήταν να κυκλοφορείς στους ίδιους δρόμους το 1960; Τι αντίκριζαν οι Αθηναίοι εκείνης της εποχής;

  • -
  • -

Μία βόλτα στους δρόμους της Αθήνας, ειδικά αν πραγματοποιηθεί σε ώρα που δεν έχει κίνηση, είναι ακόμα και σήμερα μία ευχάριστη εμπειρία. Μπορεί η πρωτεύουσα της χώρας και ειδικά το κέντρο της να έχουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα, όμως όταν κάποιος περάσει με το αυτοκίνητο από δρόμους όπως η Πανεπιστημίου, η Βασιλίσσης Σοφίας και η Βασιλέως Κωνσταντίνου, δε γίνεται να μην παρατηρήσει τις ομορφιές που περιλαμβάνει η διαδρομή.

Δρόμοι του κέντρου όπως οι παραπάνω αλλά και πολλοί ακόμα, περνάνε από κτίρια και σημεία με μεγάλη σημασία, αλλά και οπτική ομορφιά. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Εθνικός Κήπος, το Παναθηναϊκό Στάδιο, η Αθηναϊκή Τριλογία (Εθνική Βιβλιοθήκη - Πανεπιστήμιο – Ακαδημία Αθηνών), η Βουλή, οι στύλοι του Ολυμπίου Διός, το προεδρικό μέγαρο και το μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ άλλων.

Κοιτάζοντας ένα βίντεο από το 1960 μπορούμε να δούμε ότι το κέντρο της πόλης σίγουρα έχει δεχτεί κάποιες βελτιώσεις, όμως η βασική του μορφή και δομή είναι παρόμοια καθώς τα χαρακτηριστικά μέρη που θα δει κάποιος περνώντας από τα ίδια σημεία δεν έχουν αλλάξει.

Δείτε ακόμα: Η πόλη της Ελλάδας που έχει τον ίδιο αριθμό αυτοκινήτων και ποδηλάτων!

Αυτό που παρατηρούμε στο τότε και σίγουρα είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με σήμερα, είναι ο σχετικά μικρός αριθμός αυτοκινήτων. Μπορεί να μην υπάρχει εκείνη η «ερημιά» που βλέπει κάποιος σε άλλα βίντεο από τη δεκαετία του ’50 και η κίνηση να είναι αυξημένη, όμως σε καμία περίπτωση το πλήθος των αυτοκινήτων που περνάνε μπροστά από τον φακό της κάμερας δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που αντιμετωπίζει κάποιος σήμερα.

Αν μπορούσατε να επιλέξετε για να κάνετε την αθηναϊκή βόλτα, εσείς ποια θα διαλέγατε; Το 1960 ή το 2023;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...