DS 4: Τα 5 στοιχεία που την κάνουν ακαταμάχητη

Το premium γαλλικό μικρομεσαίο έχει καταφέρει να ξεχωρίσει χάρη σε μερικά σημεία-κλειδιά που το φέρνουν στην κορυφή.

  • -
  • -

Σε μία αγορά που οι Γερμανοί είχαν παραδοσιακά το μονοπώλιο στην premium πλευρά των πωλήσεων, μάρκες όπως η DS Automobiles έχουν έρθει για να ταράξουν τα νερά. Αφού έγινε η αρχή με μοντέλα όπως τα DS 3 και DS 7, σειρά είχε το μοντέλο που έμελλε να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών. Η DS 4 ουσιαστικά αποτελεί τον αντίπαλο των κορυφαίων premium προτάσεων της αγοράς στα hatch - Audi A3, BMW 1 Series και Mercedes A-Class.

Πάμε να δούμε 5 λόγους που την καθιστούν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές, όχι μόνο της κατηγορίας, αλλά και της αγοράς γενικότερα.

1. Έχει ψηφιστεί το ομορφότερο αυτοκίνητο της χρονιάς

ds4

Το 2022, η κριτική επιτροπή του 37ου Festival Automobile International χάρισε στη νέα DS 4 τον τίτλο του «Πιο όμορφου αυτοκινήτου για το 2022». Εμπνευσμένη τόσο από ένα μικρομεσαίο hatchback, όσο και από ένα coupe SUV, διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό χάρη στις πολλές της δυνατότητες εξατομίκευσης.

2. Διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης, diesel, αλλά και υβριδικές

ds4

Για την κίνηση της DS 4 φροντίζουν τρία κινητήρια σύνολα. Ένα βενζινοκίνητο με τον 1.2 PureΤech απόδοσης 130 ίππων, μια πετρελαιοκίνητη έκδοση με τον 1.5 BlueHDi ίδιας ισχύος και τέλος μία plug-in hybrid. Η τελευταία ονομάζεται E-TENSE και συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης PureTech 180 ίππων κι έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, για να φτάσει την συνολική ισχύ των 225 ίππων. Η μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 12,4 kWh παρέχει αυτονομία έως 55 km με ηλεκτρική κίνηση, ενώ η ροπή των 360 Nm επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h σε 7,7 sec.

Δείτε εδώ την Video-δοκιμή της DS 4 E-Tense

3. Διαθέτει πληθώρα μοντέρνων τεχνολογιών

ds4

Η DS 4 διακρίνεται όχι μόνο για το μοναδικό της στιλ αλλά και για την τεχνολογική υπεροχή της. Διαθέτοντας προηγμένα συστήματα και λογισμικό, το γαλλικό μοντέλο μπορεί να εντοπίζει πεζούς και ζώα σε απόσταση έως και 200 μέτρα μέσα στην νύχτα χάρη στο DS NIGHT VISION, να προσαρμόζει την ανάρτηση ανάλογα το οδόστρωμα χάρη στην τεχνολογία DS ACTIVE SCAN, ενώ διαθέτει και head-up display με διαγώνιο μισό μέτρο! Αυτά είναι μόλις μερικά highlight από την πλούσια λίστα τεχνολογιών που συνοδεύει το μικρομεσαίο μοντέλο.

4. Έχει πολύπλευρο χαρακτήρα, από σπορ έως και crossover

ds4

Χάρη στην πλούσια γκάμα της, η DS 4 μπορεί να έρθει στα μέτρα κάθε αγοραστή. Είτε θέλεις ένα απλό μεν αλλά premium μοντέλο, είτε ένα με σπορτίφ χαρακτήρα, είτε ένα με crossover καταβολές, το μικρομεσαίο της γαλλικής μάρκας έχει την λύση. Φυσικά αυτό οφείλεται στην γεμάτη επιλογές παλέτα εκδόσεων η οποία φέρει παραδείγματα όπως η Performance Line ή η έκδοση CROSS.

5. Είναι μέλος της πρώτης Collection της DS Automobiles

ds4

Όπως οι οίκοι μόδας, έτσι και η DS Automobiles παρουσιάζει την πρώτη της Collection. Ονομάζεται ESPRIT DE VOYAGE και είναι σχεδιασμένη για να συνδέσει την τεχνογνωσία της μάρκας με τους τομείς έκφρασής της, ενώ απηχεί δυναμικά την επιθυμία της εταιρείας να ικανοποιήσει τους λάτρεις της φινέτσας και της προηγμένης τεχνολογίας. Αφορά τα DS 4 και DS 7, με το πρώτο να έχει αναλάβει τον ρόλο του κορυφαίου οικογενειακού hatchback. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...