Android Auto: Τι άλλαξε το 2023, τι άλλο ετοιμάζει η Google

Το Android Auto χρησιμοποιείται σε εκατομμύρια αυτοκίνητα για πλοήγηση, ακρόαση μουσικής, τηλεφωνικές κλήσεις και πολλά ακόμα. Τι αλλαγές έχει ήδη κάνει ή πρόκειται να κάνει η Google;

  • -
  • -

Το Android Auto εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς για να κάνει συνεχώς καλύτερη την οδηγική εμπειρία. Με τις προβλέψεις της Google να κάνουν λόγο για παρουσία του Android Auto σε περισσότερα από 200 εκατομμύρια οχήματα μέχρι το τέλος του έτους, είναι σαφές ότι το Android Auto ήρθε για να μείνει. Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά του και τι αλλαγές έφερε η τελευταία αναβάθμιση με την ονομασία Coolwalk.

Coolwalk: Η σημαντικότερη αναβάθμιση του Android Auto

Η Coolwalk είναι η πιο πρόσφατη ενημέρωση που έγινε στο Android Auto και ίσως η πιο σημαντική μέχρι στιγμής, καθώς φέρνει επανάσταση στο περιβάλλον χρήσης. Παρόμοια με την προβολή Dashboard του CarPlay, το Coolwalk χωρίζει την οθόνη σε πολλαπλές κάρτες, επιτρέποντας την παράλληλη εκτέλεση εφαρμογών όπως οι Χάρτες Google, το Spotify και οι τηλεφωνικές κλήσεις. Αυτή η δυνατότητα πολλαπλών εργασιών είναι εντυπωσιακή, ακόμη και σε αυτοκίνητα με οθόνη διαγωνίου μόλις 7 ιντσών.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/da46de07fa16c9257ca7294827ff4949.jpeg

Οι έξυπνες προτάσεις είναι μια άλλη πολύτιμη προσθήκη. Εμφανίζονται στην οθόνη όταν χρειάζεται, παρέχοντας υπενθυμίσεις για αναπάντητες κλήσεις ή βολικές επιλογές όπως η κοινή χρήση της ώρας άφιξης. Οι προτεινόμενες απαντήσεις διευκολύνουν την ανταπόκριση σε μηνύματα, εμφανίζοντας σχετικές επιλογές με βάση το ληφθέν μήνυμα.

Δείτε ακόμαAndroid Auto: Έλεγξε το σπίτι σου από το αυτοκίνητό σου!

Τα πάντα γίνονται με φωνητικές εντολές

Οι φωνητικές εντολές παραμένουν απαραίτητες για μια ασφαλή οδηγική εμπειρία. Με τη βοήθεια του Google Assistant, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με την εφαρμογή χωρίς να παίρνετε τα μάτια σας από τον δρόμο. Από τη διαμόρφωση της πλοήγησης μέχρι την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων ή την αποστολή μηνυμάτων, όλα είναι δυνατά χωρίς χέρια.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/590ff2814d673b9db1a261688c56e50b.jpg

Η ενσωμάτωση κλήσεων του WhatsApp είναι μια πολυαναμενόμενη λειτουργία, η οποία είναι προγραμματισμένο να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους. Μόλις ολοκληρωθεί θα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν ηχητικές κλήσεις μέσω αυτής της πλατφόρμας απευθείας από το Android Auto. Το Google Assistant θα χειρίζεται την εμπειρία κλήσεων απρόσκοπτα, χωρίς να απασχολεί ο χρήστης τα χέρια του.

Μια χρήσιμη αλλαγή, κι ένα bug του Android Auto που... αγαπήθηκε

Μια μπάρα προόδου κατά την αναπαραγωγή μουσικής, στην οποία μπορεί να επέμβει ο χρήστης είναι μια μικρή αλλά πρακτική προσθήκη. Με την ενημέρωση Coolwalk, το UI αναπαραγωγής μουσικής περιλαμβάνει πλέον το εξώφυλλο του άλμπουμ και μια μπάρα προόδου, καθιστώντας εύκολη την πλοήγηση μέσα σε ένα τραγούδι.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/baef52b49a27ee29a99f7611bdeb2a00.jpg

Εκτός από τα παραπάνω, η Google προχώρησε και σε μία πάρα πολύ μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Google Maps όταν το κινητό του είναι συνδεδεμένο με το αυτοκίνητο, αλλαγή η οποία ξεκίνησε από ένα λάθος στον κώδικα του προγράμματος (ένα bug), όμως το κοινό την υιοθέτησε τόσο θερμά που τελικά έγινε επίσημο χαρακτηριστικό.

Το Android Auto συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται, παρέχοντας μια ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη εμπειρία οδήγησης. Με τις δυνατότητες πολλαπλών εργασιών, τις έξυπνες προτάσεις, τις φωνητικές εντολές, την ενσωμάτωση κλήσεων WhatsApp και το βελτιωμένο UI αναπαραγωγής μουσικής, το Android Auto παραμένει ένας απαραίτητος σύντροφος για τους σημερινούς οδηγούς. Αναμένουμε περαιτέρω εξελίξεις στο μέλλον, καθώς το Android Auto συνεχίζει να καινοτομεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...