Google Maps: Πώς ένα bug έγινε... επίσημη αναβάθμιση

Μία καινούργια λειτουργία εμφανίστηκε πριν μερικούς μήνες στους χρήστες του Google Maps και του Android Auto, η οποία όμως αποδείχθηκε πως έγινε κατά λάθος.

  • -
  • -

Στον κόσμο της τεχνολογίας και των αναβαθμίσεων έχουμε συνηθίσει όταν υπάρχει ένα πρόβλημα στο λογισμικό ή τον κώδικα, αυτό να μας κάνει την ζωή πιο δύσκολη και όχι πιο εύκολη. Υπάρχουν όμως και σπάνιες περιπτώσεις όπως αυτή που θα δείτε παρακάτω, που το λογισμικό μίας εφαρμογής στην προκειμένη περίπτωση χάρισε στους χρήστες μία ευπρόσδεκτη προσθήκη τελείως τυχαία.

Αναφερόμαστε στο Google Maps και πιο συγκεκριμένα σε όσους το χρησιμοποιούν μέσω Android Auto στα αυτοκίνητα τους. Σε περίπτωση που είστε ένας από αυτούς, ίσως είχατε παρατηρήσει τον περασμένο Φεβρουάριο μία νέα προσθήκη στις δυνατότητες της εφαρμογής. Ουσιαστικά, όταν μία κινητή συσκευή συνδεθεί μέσω Android Auto ή Apple CarPlay στο infotainment του αυτοκινήτου, όταν χρησιμοποιηθεί το Google Maps και οριστεί μία διαδρομή, τότε ο χάρτης εμφανίζεται μόνο στην οθόνη του αυτοκινήτου, με το κινητό να δίνει μόνο οδηγίες σε γραπτή μορφή.

Δείτε ακόμη: Διόδια στην Εθνική Οδό: Αξίζει να πας από τον «παλιό»;

Αυτό που έκανε λοιπόν η νέα προσθήκη ήταν ότι επέτρεπε στους χρήστες του Android Auto να βλέπουν την διαδρομή από την οθόνη του αυτοκινήτου αλλά και από την οθόνη του κινητού τους. Αυτό επιτρέπει την πιο εύκολη χρήση της εφαρμογής, ειδικά σε περιπτώσεις όπου η οθόνη του οχήματος δεν είναι αφής. Δυστυχώς όμως η εν λόγω προσθήκη εξαφανίστηκε μετά από μερικές ημέρες καθώς αποδείχθηκε πως επρόκειτο για bug του λογισμικού και όχι επίσημη προσθήκη από τον δημιουργό.

maps

Ερχόμενοι στο σήμερα λοιπόν, όπως φαίνεται η Google είδε τα θετικά που προσέφερε το παραπάνω «σφάλμα» και είπε να το επαναφέρει επίσημα πλέον σαν νέα δυνατότητα. Με αρκετούς χρήστες να αναφέρουν πως η συγκεκριμένη λειτουργία επανήλθε στις συσκευές τους, όλα δείχνουν πως αποτέλεσε μέρος του πιο πρόσφατου update που έκανε η Google στην εφαρμογή στις 28 Ιουνίου. Η νέα version 11.85.0300 συνοδευόταν και από την εξής σχόλιο από την Google: “Η νέα έκδοση φέρνει διορθώσεις bug που βελτιώνουν το προϊόν μας και σας βοηθούν να ανακαλύψετε νέα μέρη δείχνοντας σας πώς θα φτάσετε σε αυτά.”

Δείτε ακόμη: Google Maps: Πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα

Αν και η εν λόγω προσθήκη δεν αναφέρεται στις νέες δυνατότητες της εφαρμογής, το σχόλιο φαίνεται να ταιριάζει με την περίσταση. Σίγουρα οι χρήστες Android Auto εύχονται πως αυτή τη φορά ήρθε για να μείνει και δεν πρόκειται για ένα δώρο μόνο μερικών ημερών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...