Επίσημο: Νέα πίστα στην Αττική! Πού κατασκευάζεται

Ένα πολύ ευχάριστο νέο έχουμε για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς εντοπίσαμε την ολοκαίνουργια πίστα που κατασκευάζεται ήδη δίπλα στην Αθήνα.

  • -
  • -

Σε περίπτωση που έχετε ακόμη και την παραμικρή σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είτε λόγω συμμετοχής είτε ως οπαδός, πιθανότατα θα ξέρετε πως οι υποδομές στην χώρα μας είναι αρκετά περιορισμένες. Οι πίστες αυτοκινήτου που διαθέτουμε στην Ελλάδα είναι μόλις δύο, στα Μέγαρα και στις Σέρρες. Πίστες καρτ υπάρχουν μερικές δεκάδες, αλλά κι από αυτές ελάχιστες είναι πραγματικά ικανές να υποστηρίξουν έναν επίσημο αγώνα. Είναι αρκετά ενδεικτικό το ότι η γνωστότερη διεθνής διοργάνωση καρτ στην Ελλάδα είναι το PICK Πάτρας, που δεν πραγματοποιείται καν σε πίστα αλλά σε κλειστό κομμάτι δημόσιων δρόμων.

Όπως φαίνεται όμως, τα δεδομένα θα αλλάξουν, μιας και μια ολοκαίνουργια πίστα καρτ διεθνών προδιαγραφών βρίσκεται στα σκαριά, μία ανάσα από την Αθήνα. Πρόκειται για ένα έργο που έχει αναλάβει το τεχνικό γραφείο ff constructions και κατασκευάζεται στην περιοχή των Σπάτων. Στα renderings που παρουσιάζεται η μορφή της πίστας αναγνωρίζουμε ένα γνώριμο logo: εκείνο της πασίγνωστης πίστας Speed Force, στη λ. Βάρης-Κορωπίου. Οι διαδικασίες φαίνεται να έχουν προχωρήσει μιας και εκτός από τα renderings, υπάρχει και μια φωτογραφία που δείχνει ακριβώς πόσο έχει προχωρήσει η κατασκευή της πίστας.

3

Δείτε ακόμη: Φυλακισμένοι έφτιαξαν πίστα καρτ [video]

Μάλιστα, μία σημερινή δημοσίευση στο Facebook δείχνει υδραυλικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο νέο αυτοκινητοδρόμιο των Σπάτων. Άρα είναι σίγουρο ότι το έργο προχωρά, κι ότι δεν έχει μείνει στα σχέδια.

Ανυπομονούμε για περισσότερες πληροφορίες, που θα γίνουν διαθέσιμες καθώς πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση του έργου.

Πηγή: ff constructions

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...