Φυλακισμένοι έφτιαξαν πίστα καρτ [video]

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στη Γαλλία, μετά τη δημοσιοποίηση πλάνων που δείχνουν κρατούμενους σε φυλακή να κάνουν καρτ σε αυτοσχέδια πίστα στον προαύλιο χώρο.

  • -
  • -

Η αναμόρφωση των κρατουμένων, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες και ψυχαγωγία, αλλά σίγουρα δεν περιλαμβάνει αγώνες καρτ. Ποτέ ξανά, σε καμία φυλακή του κόσμου, δεν έχει υπάρξει τέτοιο περιστατικό. Οι Γάλλοι πρωτοτύπησαν, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να καλείται για εξηγήσεις,

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, καταδίκασε το γεγονός, λέγοντας πως πρόκειται για ένα σοκαριστικό βίντεο, δίνοντας εντολή για εσωτερική έρευνα. Η αντιπολίτευση όμως, υποστηρίζει πως το τμήμα επικοινωνίας του υπουργείου γνώριζε πολύ καλά το αντικείμενο του παιχνιδιού, δίνοντας τη σχετική έγκριση, παράλληλα με τη γαλλική σωφρονιστική αρχή.

prison

Η πίστα καρτ δημιουργήθηκε στη φυλακή Fresnes, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 2.000 άνδρες και 100 γυναίκες.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Le Figaro», ανέφερε ότι η έγκριση για την εκδήλωση και την κυκλοφορία του βίντεο είχε γίνει στο «ανώτατο επίπεδο» του υπουργείου, με τους αξιωματούχους να υποστηρίζουν πως: «Αυτό που μας παρουσιάστηκε δεν ανέφερε το καρτ. Μιλούσε για αθλητικές προκλήσεις».

Δείτε εδώ το ιδανικό μέρος διακοπών με πίστες καρτ

Ο διοικητής της φυλακής, Τζίμι Ντελίστ, υπερασπίστηκε τα παιχνίδια και δήλωσε ότι από τους αγώνες συγκεντρώθηκαν 1.700 ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Υπάλληλος των φυλακών που δεν κατονομάζεται, αμύνθηκε της εκδήλωσης, λέγοντας ότι κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είναι καταδικασμένος για φόνο ή βιασμό και ότι η εκδήλωση δεν κόστισε «ούτε ένα ευρώ» στους Γάλλους φορολογούμενους.

Εκτός από αγώνες καρτ, διεξήχθησαν κι άλλα παιχνίδια, τα οποία βασίζονταν στο ριάλιτι της γαλλικής τηλεόρασης «Les aventuriers de Koh-Lanta».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...