Θρήνος στο Nurburgring: Δύο νεκροί στη διάσημη πίστα!

Τραγωδία σημειώθηκε στη γερμανική πίστα του Nurburgring, όταν δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από ένα ατύχημα με αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Η πίστα του Nurburgring είναι ίσως η πιο γνωστή σε όλο τον κόσμο. Αμέτρητα video έχουν βγει από τη λεγόμενη «πράσινη κόλαση», ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές εξελίσσουν εκεί τα σπορ αυτοκίνητά τους. Ωστόσο δεν λείπουν και οι δυσάρεστες στιγμές, όπως αυτή της Τετάρτης, 9 Αυγούστου. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πίστα του Nurburgring, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όχημα στο οποίο επέβαιναν βγήκε εκτός ελέγχου.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό ως τώρα είναι ότι το ατύχημα σημειώθηκε στις ώρες που η πίστα βρίσκεται στη διάθεση εταιρειών για εξέλιξη αυτοκινήτων και προϊόντων. Η διοίκηση της πίστας αναφέρει ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή δεύτερου αυτοκινήτου. Το όχημα με τους δύο επιβάτες, οδηγό και συνοδηγό, προκάλεσε μόνο του τη σύγκρουση. Τα αντανακλαστικά των υπεύθυνων ασφαλείας ήταν άμεσα και τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια. Ωστόσο δεν κατάφεραν να σώσουν τα δύο θύματα του τροχαίου. Το Nurburgring, ακύρωσε την περίοδο στην οποία η πίστα βρίσκεται στη διάθεση ιδιωτών για οδήγηση (Touristenfahrten).

Πώς έγινε το μοιραίο ατύχημα στο Nurburgring;

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία επιπλέον ενημέρωση σχετικά με το τραγικό ατύχημα, όπως το αυτοκίνητο που οδηγούσαν ή την εταιρεία που πραγματοποιούσε δοκιμές. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι το συμβάν σημειώθηκε στο κομμάτι “Tiergarten της πίστας, ένα ανηφορικό “S”.

Δείτε ακόμη: Μπήκε κατώτερο όριο ταχύτητας στο Nurburgring;

Εκεί, τα αυτοκίνητα φτάνουν με πολύ υψηλή ταχύτητα, καθώς βρίσκεται μετά την πολύ γρήγορη αρσιτερή στροφή Antoniusbuche και ένα μικρό κομμάτι κατηφορικής ευθείας. Γενικότερα, η επικινδυνότητα του Nurburgring είναι γνωστή και τα ατυχήματα δεν είναι καθόλου σπάνια. Απλώς, η άριστη οργάνωση της πίστας και οι σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας αποτρέπουν, συνήθως, τα χειρότερα και δεν υπάρχουν τραυματισμένοι και νεκροί. Δυστυχώς, αυτή τη φορά τα πράγματα δεν ήταν έτσι.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...