Ξεστοκάρισμα της Tesla με νέες εκπτώσεις

Σε χαμηλότερη τιμή μπορεί να αγοράσει κάποιος αυτοκίνητα της Tesla που βρίσκονται σε στοκ στη Βόρεια Αμερική, με την έκπτωση να ξεπερνάει τα 10.000 δολάρια.

  • -
  • -

Η Tesla προσφέρει αυξημένες εκπτώσεις σε επιλεγμένα μοντέλα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά για να ενισχύσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων. Προηγουμένως, οι προσφορές περιλάμβαναν έως και 7.500 δολάρια και τρία χρόνια δωρεάν Supercharging για τα Model S και Model X, αλλά και τρεις μήνες δωρεάν Supercharging για το Model 3. Για να έχουν οι πελάτες αυτά τα προνόμια, έπρεπε να επιλέξουν από το υπάρχον απόθεμα και να παραλάβουν το αυτοκίνητο έως τις 30 Ιουνίου.

Το Drive Tesla Canada ανέφερε ότι οι εκπτώσεις έχουν πλέον αυξηθεί, φτάνοντας πάνω από 10.000 δολάρια στις ΗΠΑ. Ένα Tesla Model S Plaid προσφερόταν με έκπτωση 10.840 δολαρίων σε σύγκριση με κάποιο που έχει γίνει κλασική παραγγελία, ενώ το όφελος στην περίπτωση ενός Model X ήταν 10.790 δολάρια.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b51b0c1a24d36d88e42603262c8efecb.jpg

Για το Model 3, τα περισσότερα αυτοκίνητα λαμβάνουν έκπτωση περίπου 2.500 δολάρια (έως και 3.040 δολάρια για την έκδοση Performance). Για το Model Y, το οποίο παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση, οι εκπτώσεις είναι περιορισμένες και αφορούν ως επί το πλείστον εκείνα με την επταθέσια διάταξη.

Δείτε ακόμαΕλλάδα: Έτοιμο το δεύτερο κατάστημα Tesla – Πότε ανοίγει;

Γιατί η Tesla μειώνει τόσο πολύ αυτές τις τιμές;

Η επιδίωξη της Tesla για μεγάλα νούμερα πωλήσεων στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα το δεύτερο τρίμηνο εξηγεί τις αυξημένες εκπτώσεις. Μένει να δούμε αν αυτό θα γίνει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, με προωθητικές ενέργειες στο τέλος του τριμήνου που θα ακολουθούνται από πιθανές μειώσεις τιμών. Προηγούμενες σημαντικές μειώσεις τιμών σημειώθηκαν στην αρχή των τριμήνων, όπως τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο, οδηγώντας σε εικασίες για μειώσεις τον Ιούλιο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/dfae44d62ce50fa593e2dcd73f5314f5.jpg

Ωστόσο, έχουν ανακύψει ζητήματα παρακολούθησης δεδομένων σχετικά με τα αυτοκίνητα που έχει σε απόθεμα η Tesla. Οι Troy Teslike και Matt Jung, οι οποίοι παρακολουθούν στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με την Tesla, ανέφεραν δυσκολίες στην απόκτηση ακριβών δεδομένων. Ορισμένοι εικάζουν ότι η Tesla μπορεί να έχει προβεί σε προσαρμογές για τον περιορισμό της παρακολούθησης αυτών των αριθμών από το κοινό, ενδεχομένως για να αποτρέψει την πρόβλεψη επερχόμενων εκπτώσεων ή προωθητικών ενεργειών.

Κοιτάζοντας στο ελληνικό site της Tesla βρίσκουμε ένα σημείο το οποίο αναφέρεται ως inventory. Αυτό θα μπορούσε να είναι το αντίστοιχο stock για τη χώρα μας, όμως παρατηρούμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι τα αυτοκίνητα εκεί δεν είναι ετοιμοπαράδοτα αλλά αναφέρουν πως έρχονται σύντομα, ενώ και οι τιμές τους είναι μεγαλύτερες από εκείνες που βλέπει κάποιος όταν πάει να κάνει μια κλασική παραγγελία. Θα θέλαμε και στην Ελλάδα να γίνεται το ίδιο με την Αμερική, όμως προς το παρόν είναι άγνωστο αν αυτό θα συμβεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...