Νέο Lexus LBX: Δίνει ταυτότητα στα B-SUV

Η νεανική εμφάνιση συναντά την κορυφαία τεχνολογία και την premium ποιότητα, στο αμάξωμα ενός αστικού SUV. Το νέο Lexus LBX γεφυρώνει την καθημερινή ευχρηστία με την πολυτέλεια!

  • -
  • -

Έχοντας αδιαπραγμάτευτα premium προφίλ, η Lexus έχει παρουσιάσει μερικά από τα πιο προηγμένα, πολυτελή και ποιοτικά αυτοκίνητα όλων των εποχών. Στα SUV δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη εμπειρία σε κατασκευές του είδους. Το συγκεκριμένο know-how εξαργυρώνεται πλήρως στη σύγχρονη εποχή.

Πλέον, η ζήτηση για SUV είναι μεγαλύτερη από ποτέ και η ιαπωνική μάρκα επενδύει σε μια πληρέστατη γκάμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ολοκαίνουργιο Lexus LBX, το οποίο διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εταιρείας και δίνει… άλλη διάσταση στα αστικά SUV!

Γνήσιο Lexus σε κάθε διάσταση

Με μήκος 4,19 μέτρα, το νέο LBX είναι το μικρότερο Lexus που φτιάχτηκε ποτέ. Προτεραιότητα των σχεδιαστών ήταν να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο, πρακτικό αυτοκίνητο για την καθημερινότητα, ωστόσο δεν θυσιάστηκε ούτε… γραμμάριο από το DNA της μάρκας. Και αυτό φαίνεται από την πρώτη ματιά. Σε αισθητικό επίπεδο, το LBX αποκλείεται να περάσει απαρατήρητο χάρη στις αιχμηρές γραμμές, τα φαρδιά μετατρόχια και την coupe σιλουέτα που δίνει η οροφή. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, μαζί με την ανασχεδιασμένη, τρισδιάστατη μάσκα.

Υπάρχει μια μεγάλη παλέτα εξωτερικών χρωμάτων που αναδεικνύουν όλα τα σχεδιαστικά γνωρίσματα, ενώ προαιρετικά διατίθεται και διχρωμία που αναβαθμίζει την αισθητική. Η διαφορετικότητα του Lexus LBX τονίζεται περαιτέρω από τις τέσσερις διαφορετικές ατμόσφαιρες που προσφέρονται. Ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στις Elegant, Relax, Emotion και Cool, ανάλογα με την προσωπική του προτίμηση. Το πρώτο για παράδειγμα, προσφέρει πιο εκλεπτυσμένη αισθητική και το τελευταίο, μια νεανική, urban lifestyle διάσταση.

Κορυφαία ποιότητα και τεχνολογία

Το εσωτερικό του νέου Lexus LBX ισορροπεί περίτεχνα ανάμεσα στην πολυτέλεια, τη λειτουργικότητα και τις τεχνολογίες. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί εκπλήσσουν σε αίσθηση και ποιότητα, ενώ η μεγάλη οθόνη αφής των 9,8" για το σύστημα πολυμέσων έχει ζωντανά γραφικά, άμεσες αντιδράσεις και κάθε σύγχρονη μορφή συνδεσιμότητας με smartphone. Το ψηφιακό καντράν με διαγώνιο 12,3" φροντίζει για την άμεση και αποτελεσματική πληροφόρηση του οδηγού και οι πρακτικές θήκες, εξασφαλίζουν την καθημερινή ευχρηστία.

Στοιχεία εξοπλισμού όπως το Head-Up Display ή το high-end ηχοσύστημα της Mark Levinson με τα 13 ηχεία και το subwoofer, πιστοποιούν ότι το Lexus LBX τοποθετείται στην καρδιά της premium κατηγορίας, σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά, η ιαπωνική επιμονή στην τελειότητα δεν θα μπορούσε να αφήσει πίσω την εργονομία, η οποία είναι εξαιρετική. Ο κλιματισμός διαθέτει ξεχωριστά χειριστήρια για άμεση πρόσβαση στις βασικές ρυθμίσεις και όλοι οι διακόπτες βρίσκονται στο άμεσο «πεδίο δράσης» του οδηγού, ώστε η προσοχή του να μην αποσπάται ούτε δευτερόλεπτο.

Τι άλλο χρειάζεται ώστε το LBX να είναι ένα γνήσιο Lexus; Μα φυσικά, ο ξεχωριστός χαρακτήρας! Οι αγοραστές του compact SUV μπορούν να το φτιάξουν ακριβώς στα μέτρα τους. Εκτός από τις τέσσερις «ατμόσφαιρες», δίνονται πρωτόγνωρες για την κατηγορία δυνατότητες εξατομίκευσης. Όποιος επιλέξει το Lexus LBX μπορεί να διαλέξει τις επενδύσεις που θα καλύπτουν τα καθίσματα και τις πόρτες, τις αποχρώσεις των δερμάτινων επιφανειών, αν θα είναι γνήσιο ή vegan δέρμα, το χρώμα στις ραφές, ακόμη και το χρώμα για τις… ζώνες ασφαλείας! Έτσι λοιπόν είναι βέβαιο ότι δύσκολα θα βρεθεί ένα ακριβώς ίδιο με το δικό του!

Υβριδική τελειότητα

Για τις καθημερινές μετακινήσεις, ένα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα αποτελεί ιδανική πρόταση καθώς συνδυάζει απεριόριστη αυτονομία και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου. Η Lexus διαθέτει κορυφαία τεχνογνωσία στο κομμάτι των υβριδικών συστημάτων, οπότε την εφάρμοσε πλήρως στο νέο LBX. Το σύστημα αποδίδει συνολικά 136 ίππους με 185 Nm ροπή, και συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο κιβώτιο e-CVT για βέλτιστη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του. Ο θερμικός κινητήρας κατασκευάστηκε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και πλαισιώνεται από μια νέα μπαταρία με ταχύτερη απόκριση, χαμηλότερο βάρος και υψηλότερη απόδοση.

Το Lexus LBX διατίθεται και σε τετρακίνητη εκδοχή για εκείνους που χρειάζονται την επιπλέον πρόσφυση που εξασφαλίζει η κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το σύστημα e-Four χρησιμοποιεί έναν ακόμη ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, με την απόδοση να διατηρείται ακριβώς η ίδια, στους 136 ίππους. Στην καθημερινότητα, το υβριδικό σύστημα προσφέρει απαράμιλλο επίπεδο ησυχίας. Η πλειονότητα των μετακινήσεων εντός πόλης γίνεται με τον ηλεκτροκινητήρα, άρα εντελώς αθόρυβα! Την ίδια ώρα η Lexus επένδυσε πολύ στο κομμάτι του NVH (Noise-Vibrations-Harshness) για ραφιναρισμένη κύλιση και μηδενικούς κραδασμούς.

Προσοχή στη λεπτομέρεια

Η premium φιλοσοφία ενός αυτοκινήτου δεν εντοπίζεται μόνο στην τεχνολογία και την πολυτέλεια. Υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν ασήμαντες αρχικά, όμως αποδεικνύονται… ζωτικής σημασίας ύστερα από ένα διάστημα χρήσης! Για παράδειγμα, στο Lexus LBX το ηλεκτρικό σύστημα απελευθέρωσης θυρών e-Latch ακολουθεί τη φυσική κίνηση του χεριού στο άνοιγμα της πόρτας. Έτσι ο επιβάτης απολαμβάνει άνετη αποβίβαση από το όχημα, χωρίς να χρειάζεται να τραβήξει πρώτα έναν μοχλό και ύστερα να σπρώξει την πόρτα προς τα έξω. Αντίστοιχα, τα ενσωματωμένα στους υαλοκαθαριστήρες μπεκ πλύσης του παρμπρίζ εξασφαλίζουν καλύτερη ορατότητα, καθώς προσφέρεται πιο σχολαστικός και αποτελεσματικός καθαρισμός.

Σε συνδυασμό με το πληρέστατο πακέτο συστημάτων ασφαλείας του Lexus Safety System+ τελευταίας γενιάς, το νέο LBX καταφέρνει να αποσπάσει άριστη βαθμολογία στην ανίχνευση κινδύνων στον δρόμο. Τα βασικά στοιχεία εξοπλισμού ενεργητικής ασφάλειας (Pre-Collision System με Intersection Turn Assist, Dynamic Radar Cruise Control, Lane Tracing Assist/Lane Keep Assist και Road Sign Assist) ειδοποιούν έγκαιρα τον οδηγό για επερχόμενους κινδύνους και παρέχουν αυτόματα έλεγχο του τιμονιού, της πέδησης και της ισχύος, εάν απαιτείται. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται ένα ατύχημα ή μειώνονται οι συνέπειές του! Τέλος, ο οδηγός μπορεί να σταθμεύσει το όχημά του από απόσταση, χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone του. Τόσο απλά!

Ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα

Η Lexus ήθελε να παρουσιάσει ένα μικρότερο SUV για την πόλη, όμως η απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να γίνει… σωστά. Το νέο LBX συμπυκνώνει όλη τη φιλοσοφία και τις αξίες της Lexus σε μικρότερες διαστάσεις, οπότε αυτό είναι και το μεγαλύτερο προσόν του! Η νεανική εμφάνιση, μαζί με την κορυφαία ποιότητα εσωτερικού, τις αμέτρητες δυνατότητες εξατομίκευσης και τις σύγχρονες τεχνολογίες, δημιουργούν έναν συνοδοιπόρο για την καθημερινότητα, αλλά και το Σαββατοκύριακο. Το προηγμένο υβριδικό σύστημα προσθέτει το πλεονέκτημα της ελάχιστης κατανάλωσης καυσίμου και ο εξοπλισμός ασφαλείας δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας γύρω από τον οδηγό και τους επιβάτες. Η B-SUV κατηγορία απέκτησε έναν πραγματικά premium εκπρόσωπο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...