Στα αζήτητα έμεινε η Ferrari Enzo του Alonso! Πόσα ζητούσε;

Σε δημοπρασία στο Μονακό βρέθηκε το σπάνιο supercar του οδηγού της F1, αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετά ελκυστικό.

  • -
  • -

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Fernando Alonso, αν και σημειώνει μία πολύ επιτυχημένη πορεία μέχρι στιγμής στην νέα του ομάδα που ακούει στο όνομα Aston Martin, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πριν από αυτή έχουν υπάρξει κι άλλα θρυλικά paddock από τα οποία έχει περάσει. Μεταξύ αυτών είναι και αυτό των tifosi, με τον Ισπανό και την Ferrari να είναι ο μοναδικός συνδυασμός που προσπάθησε να αντισταθεί στο δίδυμο Vettel-Red Bull από το 2010 έως και το 2014.

Με την ομάδα από το Μαρανέλο λοιπόν να αποτελεί ένα σημαντικό μέρος από το παρελθόν του Alonso, είναι λογικό να έχει στην κατοχή του και μερικά πολύ ξεχωριστά αυτοκίνητα παραγωγής της ιταλικής μάρκας. Αναμεσά τους βρίσκεται και μία Ferrari Enzo, η οποία μάλιστα αποτελεί και το πρώτο αμάξωμα που βγήκε από την γραμμή παραγωγής το οποίο είναι γνωστό ως Scocca n.1. Αυτό το σπάνιο όχημα λοιπόν βρέθηκε να δημοπρατείτε στην εκδήλωση Monaco Car Auctions L’AstaRossa στις 8 Ιουνίου, με την εκτιμώμενη τιμή να ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε ακόμη: Ποιος πιλότος F1 είχε αυτή τη Ferrari F40 - Πόσο πωλείται σήμερα;

Με μόλις 4.800 km στο κοντέρ και ντυμένη στο κλασικό χρώμα Rosso Corsa, φυσικά συνοδεύεται από το Ferrari Classiche Red Book που λειτουργεί ως πιστοποιητικό γνησιότητας ότι το αυτοκίνητο πληροί όλες τις αρχικές προδιαγραφές. Υποδεικνύει επίσης ότι αυτό το όχημα είναι όντως το Scocca n.1.

Παρόλη την ιστορία που συνοδεύει το συγκεκριμένο supercar, όσοι συμμετείχαν στην δημοπρασία φάνηκε να μην εντυπωσιάζονται, αφήνοντάς το στα αζήτητα. Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 4,2 εκατομμύρια, αλλά το αυτοκίνητο δεν πωλήθηκε ποτέ. Ίσως ήταν πολλά τα λεφτά, όταν μία «απλή» Enzo χωρίς τέτοιο ιστορικό, κοστολογείται κατά μέσο όρο στα 3.000.000 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...