Ποιος πιλότος F1 είχε αυτή τη Ferrari F40 - Πόσο πωλείται σήμερα;

Η συγκεκριμένη εμβληματική Ferrari F40, με τη σπουδαία ιστορία αναμένεται να πωληθεί για αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

  • -
  • -

Μέχρι και σήμερα, η Ferrari F40 θεωρείται ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της αυτοκίνησης. Ο περιορισμένος αριθμός μονάδων που παράχθηκε την καθιστούν ιδιαίτερα σπάνια και όπως είναι απολύτως λογικό το κόστος κτήσης της υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Η F40 που βλέπεται στις φωτογραφίες, και συγκεκριμένα αυτή που συνοδεύεται από τον αριθμό παραγωγής 83249, θα βγει σε δημοπρασία στις 10-12 Μαΐου από τον οίκο RM Sotheby's.

Η ιδιαιτερότητα που τη χαρακτηρίζει είναι πως πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Alain Prost! Ο Γάλλος πρώην πιλότος, απέκτησε το ιταλικό supercar το 1990, χρονιά που έγινε μέλος της Scuderia Ferrari. Η ιταλική ομάδα ουσιαστικά του χάρισε την F40 και ο Γάλλος δεν την οδήγησε παρά ελάχιστα, αφού λίγους μήνες αργότερα την πούλησε στον Graham de Zille. Από τότε, άλλαξε πολλά χέρια αλλά η συντήρηση της γινόταν αποκλειστικά από τη Ferrari. Μάλιστα, στη δημοπρασία θα προσφέρεται με το πιστοποιητικό της ιταλικής εταιρείας με τη συντήρηση της και αποδεικτικά για τη χρήση όλων των αυθεντικών μηχανικών μερών.

Δείτε ακόμη: Απίστευτο: 230 αυτοκίνητα βρέθηκαν σε αχυρώνα

Βέβαια, μη νομίζετε ότι επειδή έχει αλλάξει πολλούς ιδιοκτήτες αναγράφονται εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ... Το αντίθετο μάλιστα! Η F40 έχει καλύψει συνολικά λιγότερα από 5.000 χλμ! Σημειώστε, πως νωρίτερα μέσα στη χρονιά μία F40 πωλήθηκε αντί 2,15 εκατομμυρίων δολαρίων. Όσοι γνωρίζουν τη σπανιότητα του αυτοκινήτου θεωρούν ότι η F40 που έχει περάσει από τα χέρια του Prost και μάλιστα φέρει την υπογραφή του στο αμάξωμα, θα ξεπεράσει τα 3,3 εκ. δολάρια!

Δείτε ακόμη: Ο Mr. Bean πούλησε αυτή τη Lancia Delta HF Integrale

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...