Ξεχάστε την Jaguar Land Rover: Νέο όνομα και σήμα για την «JLR»

Οι γνώριμες σειρές μοντέλων Defender, Discovery και Range Rover περνούν κάτω από την ομπρέλα της JLR και πλέον έχουν νέο λογότυπο!

  • -
  • -

Και επίσημα πλέον η βρετανική εταιρεία μετονομάζεται σε JLR, έχοντας νέο λογότυπο που μαρτυρά ότι Jaguar και Land Rover βρίσκονται κάτω από την ίδια ομπρέλα. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη νέα εταιρική ταυτότητα της εταιρείας, με τα μοντέλα της Land Rover να πραγματοποιούν με κάθε επισημότητα τη μετάβαση. Αυτή η αλλαγή ήταν γνωστή εδώ και κάποιους μήνες, όταν και ανακοινώθηκε το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια με συνολικό κόστος 18,6 εκ. δολάρια. Βέβαια, τα σχέδια της εταιρείας δεν περιορίζονται σε ένα καινούργιο λογότυπο.

Οι εγκαταστάσεις αναβαθμίζονται με στόχο την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, και μάλιστα στο άμεσο μέλλον. Είναι γνωστό πως ήδη ετοιμάζεται η νέα πλατφόρμα ELR επάνω στην οποία θα βασίζονται τα ηλεκτρικά SUV, και θα κάνει ντεμπούτο στην ηλεκτρική εκδοχή του Range Rover.

Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο της Land Rover στην Ελλάδα!

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το νέο Range Rover

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην περίπτωση της Jaguar, η οποία επίσης ετοιμάζει νέα πλατφόρμα, την JEA, η οποία θα αποκαλυφθεί το 2025 και θα αποτελέσει τη βάση για τρία ηλεκτρικά μοντέλα! Ανάμεσα σε αυτά, περιλαμβάνεται ένα τετράθυρο GT, το οποίο όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρείας θα αποτελέσει την ισχυρότερη Jaguar που κατασκευάστηκε ποτέ!

Πριν από όλα αυτά, όμως, η εταιρεία φροντίζει να αλλάξει και την εταιρική της ταυτότητα. Ακόμα και έτσι, τα μοντέλα θα φέρουν τα λογότυπα της εκάστοτε φίρμας, διατηρώντας μέρος της ιστορίας και της παράδοσης τους. Από το τμήμα δημιουργικού και μάρκετινγκ της JLR, ο επικεφαλής Gerry McGovern δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στο στρατηγικό μας πλάνο, ιδιαίτερη σημασία έχει και το λανσάρισμα κάθε μάρκας κάτω από μία ομπρέλα. Είναι μία φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, έχοντας όμως σκοπό παράλληλα και  να ενισχύσει τη μοναδικότητα κάθε φίρμας. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ισχυρότερους δεσμούς με τους πελάτες μας και με την πάροδο του χρόνου να εξασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της JLR.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...