Τα 5 ακριβότερα SUV στην Ελλάδα - Ποια στοιχίζουν πάνω από 300.000 €;

Αν κρίνουμε ως «ακριβά» τα μοντέλα που στοιχίζουν 50.000-60.000 €, τότε αυτές οι κατασκευές βρίσκονται σε μια εντελώς διαφορετική διάσταση.

  • -
  • -

Στην αγορά, πάντα υπάρχουν προϊόντα τα οποία απευθύνονται σε ένα πολύ περιορισμένο κοινό. Το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκίνητα. Εκτός από τα μοντέλα που βρίσκονται σε μαζική παραγωγή και συναντάμε καθημερινά στους δρόμους μας, υπάρχουν και πολύ ειδικές κατασκευές με διάφορες ιδιαιτερότητες, οι οποίες λόγω της τιμής τους δεν μπορούν να αποκτηθούν από όλους. Για την ακρίβεια ελάχιστοι μπορούν να αγοράσουν κάποιο από τα αυτοκίνητα που συγκεντρώσαμε σε αυτή τη λίστα! Πρόκειται για τα ακριβότερα SUV στην ελληνική αγορά, με βάση τους τιμοκαταλόγους που δίνει στη δημοσιότητα η εκάστοτε εταιρεία. Φυσικά υπάρχουν και πιο ακριβές προτάσεις, ωστόσο σε αυτές τις περιπτώσεις η διάθεσή τους γίνεται κατόπιν παραγγελίας. Οπότε, συγκεντρώσαμε αποκλειστικά τα μοντέλα που έχουν ανακοινώσιμη τιμή από επίσημη αντιπροσωπεία!

5) BMW XM Label Red - 218.250

Η BMW XM είναι το πρώτο αυτοκίνητο της BMW το οποίο διατίθεται αποκλειστικά ως μοντέλο M, μετά από τη θρυλική M1. Πρόκειται για ένα μεγάλο SUV που χρησιμοποιεί έναν V8 βενζινοκινητήρα 4.4 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα 197 ίππων. Το αποτέλεσμα στην έκδοση Label Red είναι 748 ίπποι με 1.000 Nm ροπή, ενώ η παραγωγή του είναι περιορισμένη μόλις στις 500 μονάδες! Εκτός από την εμφάνιση, η BMW XM ξεχωρίζει και για τις επιδόσεις, με 0-100 km/h σε 3,8 sec και τελική ταχύτητα 290 km/h. Ταυτόχρονα, είναι και από τα ακριβότερα μοντέλα της μάρκας, διεκδικώντας επάξια μια θέση ανάμεσα στα πιο ακριβά SUV της ελληνικής αγοράς.

4) Porsche Cayenne Turbo - 232.830 €

Ανάμεσα στα μεγάλα σπορ SUV, η Porsche Cayenne κατέχει περίοπτη θέση. Η νεότερη γενιά της διατίθεται και με Coupe αμάξωμα, ενώ στην έκδοση Turbo μαζί με το πακέτο GT Package, η τιμή της κυριολεκτικά εκτοξεύεται! Να σημειώσουμε ότι χρησιμοποιεί ένα Plug-In Hybrid σύστημα κίνησης με έναν V8 βενζινοκινητήρα 4.0 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι 740 ίπποι, που μεταφράζονται σε 0-100 km/h μέσα σε μόλις 3,6 sec. Φυσικά η τιμή εκκίνησης είναι απολύτως ενδεικτική, αφού ο ατελείωτος κατάλογος προαιρετικού εξοπλισμού της Porsche συνήθως στέλνει την τελική τιμή πολλές χιλιάδες ευρώ υψηλότερα…

Δείτε ακόμη: Τα 3 SUV των 100.000 € που αγόρασαν οι Έλληνες

3) Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC - 253.350

Τα αυτοκίνητα με την ποιότητα και την πολυτέλεια της Mercedes-Benz GLS, σπανίζουν. Η γερμανική μάρκα όμως δεν επαναπαύεται και για αυτό, παρουσίασε την Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC, απογειώνοντας τη συνολική εμπειρία των επιβατών, κυρίως των πίσω! Πρόκειται για το υπερυψωμένο alter ego της Mercedes-Maybach S-Class, μιας λιμουζίνας που έχει σαν στόχο την κορυφαία -από πλευράς άνεσης και ασφάλειας- μετακίνηση των επιβατών. Με την ψηλότερη καμπίνα της GLS το αποτέλεσμα στην αίσθηση ευρυχωρίας είναι ακόμη καλύτερο, ενώ κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ήπια υβριδικός V8 βενζινοκινητήρας των 4.0 λίτρων.

2) Mercedes-AMG G 63 - 313.800

Η ιστορία του Mercedes-Benz G-Class (ή αλλιώς G-Wagen, εκ του Geländewagen) είναι εντυπωσιακή και άκρως ενδιαφέρουσα. Πώς κατάφερε ένα σκληροτράχηλο «τζιπ» που φτιάχτηκε για εκτός δρόμου οδήγηση, ακόμη και στρατιωτική χρήση, να μεταμορφωθεί σε ένα σύμβολο κύρους και πολυτέλειας; Οι νεότερες εκδόσεις του G-Class έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά από τις παλαιότερες, όμως διατηρούν την εμβληματική σχεδίαση και τις εκπληκτικές εκτός δρόμου ικανότητες. Ως AMG G 63, ο V8 biturbo των 4.0 λίτρων με τους 585 ίππους, προσθέτει στην εξίσωση και τις εξωφρενικές επιδόσεις. Εννοείται ότι και το τίμημα, από πλευράς κόστους, είναι ανάλογο…

1) Range Rover P615 SV - 366.761 €

Χωρίς αμφιβολία, ο ιδρυτής της κατηγορίας των πολυτελών SUV, είναι το Range Rover. Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από αυτή την εποχή, όμως το μοντέλο εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές. Και σε ό,τι αφορά την τιμή, υπάρχουν εκδόσεις που στοιχίζουν… απίστευτα νούμερα. Για παράδειγμα, στην ειδική έκδοση SV, με το μακρύ μεταξόνιο LWB και με τον V8 των 4.4 λίτρων και των 615 ίππων, το κόστος ξεπερνά τις 360.000 € στην ελληνική αγορά! Σε αυτή τη διαμόρφωση, το Range Rover βρίσκεται στην πολυτελέστερη παραλλαγή του, ενώ είναι φανερό ότι προτεραιότητα, έχουν οι πίσω επιβάτες.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...