Ποια ιστορική φίρμα θα παράγει μόνο SUV μοντέλα;

Παρότι η συγκεκριμένη φίρμα έγινε ευρέως γνωστή για τα σπορ και πολυτελή μοντέλα της πλέον θα βαδίσει… σε SUV μονοπάτια.

  • -
  • -

Η Jaguar ψηφίζει SUV… δαγκωτό. Όπως ανακοίνωσε η βρετανική φίρμα, καταργεί τα μοντέλα XE, XF και F-type σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς το εργοστάσιό της στο Castle Bromwich του Μπέρμιγχαμ, ετοιμάζεται να υποδεχθεί μια πλήρως ανανεωμένη γκάμα μοντέλων.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον CEO της Jaguar στη Βόρεια Αμερική, Joe Eberhardt, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πλειονότητα των μοντέλων μας σταματά να παράγεται τον Ιούνιο».

Η τοποθεσία του Μπέρμιγχαμ, που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή βομβαρδιστικών Spitfires και Lancaster στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξελίχθηκε στο «αρχηγείο» της Jaguar από το 1977 και μετά, στις γραμμές παραγωγής του οποίου, βγήκαν ορισμένα κλασσικά πλέον μοντέλα της βρετανικής φίρμας όπως τα XK, XJ και S-Type.

Νέα εποχή από το 2025

Η νέα εποχή της Jaguar θα ξεκινήσει με κάθε επισημότητα το 2025 παρουσιάζοντας ένα ηλεκτρικό 4θέσιο GT/Crossover 600 ίππων, άμεσα ανταγωνιστικό της Porsche Taycan Cross Turismo, ενώ ένα χρόνο αργότερα, θα ακολουθήσει ένα πολυτελές SUV στα πρότυπα της Bentley Bentayga και στη συνέχεια μια πολυτελής λιμουζίνα. Όλα θα πατούν πάνω στη νέα πλατφόρμα JEA της εταιρείας και θα δεν έχουν καμία σχέση με τα τρέχοντα μοντέλα.

Δείτε ακόμα: Ποια Jaguar έχει δυο ρεζερβουάρ βενζίνης;

Όσοι βέβαια ενδιαφέρονται να παραγγείλουν ακόμα μια καινούργια XE ή XF, μπορούν να το κάνουν, έχοντας όμως στην άκρη του μυαλού τους ότι επειδή τα μοντέλα θα κατασκευάζονται για λίγες ακόμα εβδομάδες έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και δεν τίθεται θέμα διαμόρφωσής τους.

Οι μόνες λοιπόν Jaguar που θα κατασκευάζονται από τον Ιούνιο και μετά θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική I-Pace, η E-Pace κι η F-Pace.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...