Τα ηλεκτρικά Ford θα μπορούν να φορτίζουν στους Tesla Superchargers

Πρόσβαση στο δίκτυο ταχυφορτιστών της Tesla θα έχουν οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ford, σε μια συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα.

  • -
  • -

Οι επικεφαλής των Tesla και Ford, Elon Musk και Jim Farley, ανακοίνωσαν πως από τις αρχές του 2024, περισσότεροι από 12.000 ταχυφορτιστές της πρώτης θα είναι διαθέσιμοι για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων της «μπλε οβάλ» φίρμας.

supercharger

Οι πελάτες της Ford θα έχουν πρόσβαση στο κορυφαίο δίκτυο ταχείας φόρτισης, αρχικά από την αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά. Φυσικά, αυτοκίνητα όπως το F-150 Lightning, η Mustang Mach-E και το E-Transit που έχουν πουληθεί ήδη, για να μπορούν να φορτίσουν στους Superchargers V3 της Tesla, θα εξοπλιστούν με έναν αντάπτορα που είναι συμβατός με τους ταχυφορτιστές της καλιφορνέζικης μάρκας. Από το 2025, σύμφωνα με τον κύριο Farley, όλα τα νέα EV της Ford θα έχουν ενσωματωμένο το βύσμα του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, που η εταιρεία του Elon Musk ονομάζει NACS.

Για όσους δεν γνωρίζουν, να σημειώσουμε πως, η Tesla έχει το δικό της μοναδικό βύσμα (NACS) για τη φόρτιση των αυτοκινήτων της γκάμας της, όπως ακριβώς κάνει και η Apple με τα προϊόντα της, δηλαδή τα iPhone και iPad.

Μεγάλο το πλεονέκτημα της Ford

Η συμφωνία αυτή αποτελεί επιτυχία για τη Ford, καθώς η Tesla διαθέτει το πιο προηγμένο, ταχύτερο και κατά γενική ομολογία αξιόπιστο δίκτυο ταχυφόρτισης, προσφέροντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να αναπληρώνουν ενέργεια στην μπαταρία των αυτοκινήτων στον τάχιστο χρόνο.

supercharger

Η Tesla διαθέτει περισσότερους από 17.700 Superchargers, δηλαδή έχει δικό της σχεδόν το 60% του δικτύου ταχυφορτιστών στις ΗΠΑ. Από την πλευρά της, η Ford έχει πάνω από 84.000 φορτιστές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά μόνον οι 10.000 είναι DC και σαφώς πολύ αργότεροι από αυτούς της Tesla.

supercharger

Διαβάστε επίσης: Νέος Tesla Supercharger στην Ελλάδα: Πού φτιάχνεται, πότε θα είναι έτοιμος

Ο Jim Farley δήλωσε ενθουσιασμένος από τη νέα συνεργασία, αποθεώνοντας το πλήρες δίκτυο, το λογισμικό, την ευκολία χρήσης και την ταχύτητα φόρτισης των Superchargers.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...