Νέος Tesla Supercharger στην Ελλάδα: Πού φτιάχνεται, πότε θα είναι έτοιμος

Η Tesla έχει σκοπό να δημιουργήσει ακόμα έναν σταθμό φόρτισης Supercharger στην Ελλάδα, ώστε οι κάτοχοι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κατασκευάζει να κυκλοφορούν με ακόμα μεγαλύτερη άνεση σε όλη τη χώρα.

  • -
  • -

Η Tesla, η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, επεκτείνει το δίκτυο Supercharger στην Ελλάδα με έναν νέο σταθμό στην πόλη των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ο νέος σταθμός αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα είναι ο πέμπτος σταθμός Supercharger στην Ελλάδα. Οι άλλοι τέσσερις σταθμοί βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στο ΣΕΑ Ψαθόπυργου, στο ΣΕΑ Αταλάντης και στο εμπορικό κέντρο Fashion City Outlet στη Λάρισα.

Ο νέος σταθμός Supercharger στα Ιωάννινα είναι μια θετική εξέλιξη για τους ιδιοκτήτες Tesla στην Ελλάδα, καθώς επεκτείνει τις υποδομές φόρτισης της εταιρείας και τους διευκολύνει να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις χωρίς να ανησυχούν ότι θα μείνουν από ρεύμα. Ο σταθμός Supercharger στα Ιωάννινα θα είναι αναμφίβολα μια ευπρόσδεκτη προσθήκη για τους οδηγούς Tesla που ταξιδεύουν στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας, ειδικά για εκείνους που κατευθύνονται προς την Αλβανία ή άλλες βαλκανικές χώρες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/06aa59adb017231ed80b9fab0031fe96.jpg

Σε ποιο σημείο των Ιωαννίνων θα μπει ο νέος Tesla Supercharger;

Προς το παρόν είναι άγνωστη η ακριβής τοποθεσία που θα επιλέξει η Tesla για να κατασκευάσει τον νέο της σταθμό. Κάνοντας zoom εκεί που είναι τοποθετημένη η «πινέζα» στον χάρτη της Tesla, βλέπουμε ότι αντιστοιχεί σε έναν πολύ στενό δρόμο και μάλιστα ακριβώς μπροστά από την είσοδο του parking μιας πολυκατοικίας. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως όντως ο επόμενος Tesla Supercharge θα μπει στα Ιωάννινα, αλλά φαίνεται πολύ δύσκολο να μπει στην τοποθεσία όπου εμφανίζεται τώρα.

Δείτε ακόμα: Μηδενική μόλυνση του περιβάλλοντος για το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης του κόσμου

Η προσθήκη του σταθμού Supercharger Ιωαννίνων αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Tesla να επεκτείνει την υποδομή φόρτισης σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την παροχή βολικών και αξιόπιστων επιλογών φόρτισης για τους πελάτες της. Με το νέο σταθμό στα Ιωάννινα, η Tesla αποδεικνύει τη δέσμευσή της να επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα και να διασφαλίσει ότι οι οδηγοί Tesla έχουν πρόσβαση στις υποδομές φόρτισης που χρειάζονται για να ταξιδεύουν ελεύθερα και με αυτοπεποίθηση.

Δείτε όλους τους Tesla Superchargers πατώντας εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...