Έρχεται επιδότηση και για τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Η επιδότηση της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, οπότε τώρα εξετάζεται και η επιδότηση των μεταχειρισμένων.

  • -
  • -

Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση έως τις 16 Ιουνίου το Εθνικό Σχέδιο Ηλεκτροκίνησης, το οποίο εκπονήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πρόταση για την επιδότηση μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η σχετική ιδέα εξετάζεται από το κράτος.

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν την επιδότηση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, καθώς αυτό θα βοηθήσει τον στόλο αυτοκινήτων στην Ελλάδα να γίνει "καθαρότερος", να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας ο οποίος σήμερα ξεπερνά τα 17 έτη και θα διευκολύνει κάποιον με χαμηλό εισόδημα να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e3e01c3ff41144a11b7639fc532925a3.jpg

Τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά με επιδότηση ως λύση για τα ακριβά καινούρια

Ο λόγος που πολλοί πολίτες υποστηρίζουν την επιδότηση μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι προφανής. Η αγορά ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι συχνά απαγορευτική από οικονομικής άποψης για πολλούς ανθρώπους και οικογένειες με χαμηλότερο εισόδημα. Ωστόσο, η πρόταση για επιδότηση μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ανοίξει νέες προοπτικές και θα καταστήσει πιο προσιτή την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων με ηλεκτρικά, τα οποία είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και σαφέστατα πιο οικονομικά στη χρήση.

Δείτε ακόμα: Επιδότηση έως 100.000 € για ηλεκτρικά στην Ελλάδα! – Ποια οχήματα θα αφορά

Η αποδοχή της πρότασης για επιδότηση μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Ελλάδας για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Με τη μετάβαση σε καθαρότερα οχήματα, η χώρα θα ενισχύσει την προσπάθειά της να προστατεύσει το περιβάλλον και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/0b818fc19c4e7bd0659a7ee4b022136a.jpg

Το Εθνικό Σχέδιο Ηλεκτροκίνησης και ο ρόλος του στο μέλλον της Ελλάδας

Το Εθνικό Σχέδιο Ηλεκτροκίνησης αποτελεί σημαντικό βήμα προς την αειφόρο μετακίνηση και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας που κάνει η Ελλάδα να ακολουθήσει τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης στα αυτοκίνητα. Εάν εγκριθεί η πρόταση για την επιδότηση μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα δημιουργηθεί ένα ενθαρρυντικό πλαίσιο για τους πολίτες να αλλάξουν τα παλαιά, ρυπογόνα οχήματά τους με πιο φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα.

Συνολικά, η επιδότηση μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την προσέγγιση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στον τομέα των μεταφορών. Η δυνατότητα για περισσότερους ανθρώπους να αποκτήσουν προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, την οικονομία και την καθημερινή μας ζωή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...