Ποια αυτοκίνητα επιλέγουν οι Έλληνες το 2023

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει τα υψηλά νούμερα, με τις πωλήσεις να είναι δεκάδες χιλιάδες. Ποια κατηγορία οχημάτων όμως είναι η πρώτη επιλογή των οδηγών.

  • -
  • -

Πολύ μεγάλη άνοδο παρουσιάζουν οι πωλήσεις νέων επιβατικών οχημάτων στην ελληνική αγορά. Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα έφθασαν τις 10.242 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση 10,3%.

Αντίστοιχα, το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου, οι ταξινομήσεις ανήλθαν σε 44.014 μονάδες, με την άνοδο να αγγίζει το 39% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Αυτό οφείλεται κατά κύριο στην επίλυση των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και στο γεγονός ότι οι εγχώριες αντιπροσωπείες, παρέλαβαν και παρέδωσαν έναν μεγάλο όγκο αυτοκινήτων το πρώτο τετράμηνο του φετινού έτους.

Ποια κατηγορία αυτοκινήτων προτιμούν οι οδηγοί

Τα αυτοκίνητα κατηγορίας SUV συνεχίζουν να κυριαρχούν, κατέχοντας μερίδιο αγοράς άνω του 50%. Αυτό σημαίνει πως, 1 στους 5 οδηγούς επιλέγει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο ελευθέρου χρόνου.

car

Τα B-SUV είναι τα πλέον δημοφιλή, καθώς συνδυάζουν την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τη μοντέρνα εμφάνιση, την πρακτικότητα και τους χώρους, σε ένα συμπαγές σχετικά αμάξωμα. Όσον αφορά στο καύσιμο, η βενζίνη παραμένει πρώτη επιλογή με ποσοστό σχεδόν 45% και ειδικά τα σύνολα που ενσωματώνουν ήπια υβριδική τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης: Το Νο1 αυτοκίνητο του κόσμου – Πόσο πωλείται στην Ελλάδα

Τα υβριδικά (HEV) ακολουθούν με μερίδιο 27,7%, ενώ το πετρέλαιο συνεχίζει την καθοδική του πορεία, κλείνοντας το τετράμηνο με 15,5%. Αντίθετα, τα plug-in hybrid και τα αμιγώς ηλεκτρικά, παρότι ακριβότερα, καταγράφουν αύξηση, φθάνοντας το 9,2%.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...