Το Νο1 αυτοκίνητο του κόσμου – Πόσο πωλείται στην Ελλάδα

Μια εποχή το συγκεκριμένο μοντέλο κυριαρχούσε και στην ελληνική αγορά. Για το 2022, ήταν το απόλυτο best-seller παγκοσμίως, έχοντας πάνω από 1 εκατ. πωλήσεις.

  • -
  • -

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Jato Dynamics σχετικά με τα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα της περασμένης χρονιά σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα SUV και συγκεκριμένα το Toyota RAV4 αναδείχθηκε το Νο1 της αγοράς, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν το 1 εκατ. μονάδες.

Η Toyota αποδεικνύεται η κορυφαία μάρκα στον κόσμο, καθώς στην λίστα των Top 10 φιγουράρουν πέντε μοντέλα της. Η αειθαλής Corolla και ειδικότερα η έκδοση sedan ακολούθησε το SUV των Ιαπώνων σε δημοφιλία με 992.000 πωλήσεις, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, με το Tesla Model Y να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα, καταγράφοντας αύξηση 92% σε σχέση με το 2021, σημειώνοντας 747.000 πωλήσεις.

top10

Κυριάρχησαν οι Ιαπωνικές μάρκες

Οι οδηγοί φαίνεται να εμπιστεύονται περισσότερο τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Honda απολαμβάνει την τέταρτη θέση της σχετικής λίστας χάρη CR-V, με το Toyota Camry να είναι πέμπτο και το θρυλικό pick-up ονόματι Hilux να πλασάρεται έκτο.

Στην έβδομη θέση βρέθηκε το Nissan Sentra, με τη νέα Toyota Corolla Cross να κάνει θεαματική είσοδο στις αγορές, κερδίζοντας μια θέση στη δεκάδα. Το Ford F-150 συνεχίζει να είναι ένα από τα μοντέλα που προτιμούν οι οδηγοί, κυρίως στη Βόρεια Αμερική, με το Tesla Model 3 να ολοκληρώνει το Top10.

top10

Οι οδηγοί προτιμούν τα SUV

Στο σύνολο της αγοράς σε διεθνές επίπεδο, το 2022 πωλήθηκαν 79,4 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα. Τα 4 στα 10 ανήκαν στην κατηγορία των SUV, με το μερίδιο του συγκεκριμένου τύπου αμαξώματος να αγγίζει το 42%. Τα sedan, λόγω της μεγάλης ζήτησης σε ΗΠΑ, Κίνα και Ινδία κατέλαβαν το 20% και τα hatchback το 16%. Τα pick-up έλαβαν το 8%, ενώ τα πολυμορφικά MPV το 4%.

top10

Διαβάστε επίσης: Το best-seller αυτοκίνητο της Ευρώπης για το 2023

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το RAV4

To μοντέλο που ουσιαστικά ίδρυσε την κατηγορία των SUV, συνδυάζοντας καλές εκτός δρόμου ικανότητες με ικανοποιητική εντός δρόμου συμπεριφορά, προσφέρεται στη χώρα μας με θερμικά, υβριδικά, αλλά και plug-in υβριδικά σύνολα. Για το συμβατικό RAV4 με κίνηση στους εμπρός τροχούς η τιμή ξεκινά από τα 37.470 ευρώ, ενώ για το RAV4 PHEV με τους 306 ίππους και την τετρακίνηση από τα 52.950 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...