Τιμές καινούργιων αυτοκινήτων: Οι 5 φθηνότερες BMW

Τα καινούργια αυτοκίνητα ακριβαίνουν, όμως στον τιμοκατάλογο της BMW υπάρχουν αρκετές εκδόσεις σε τιμές που «κοντράρουν» ακόμη και μη premium εταιρείες.

  • -
  • -

Η BMW είναι μια από τις «παραδοσιακές» εταιρείες στις premium κατηγορίες, καθώς τα αυτοκίνητά της ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την πολυτέλεια που προσφέρουν. Οι τιμές νέων αυτοκινήτων όμως, ανεβαίνουν διαρκώς, με τους υποψήφιους αγοραστές να καλούνται ώστε να πληρώσουν πολύ υψηλά ποσά προκειμένου να τα αποκτήσουν. Στην γκάμα της γερμανικής εταιρείας, συναντάμε διάφορες προτάσεις με «συγκρατημένες» τιμές, ενώ υπάρχουν ακόμη και εκδόσεις που στοιχίζουν κάτω από τις 25.000 €!

Παρακάτω ακολουθούν οι 5 φθηνότερες BMW που μπορεί να βρει κανείς στον κατάλογο της εταιρείας. Ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες, ενώ το κόστος δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση τις 40.000 €, ένα ποσό που σίγουρα είναι μεγάλο, όμως με βάση το όνομα BMW και τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά σήμερα, αποτελεί αξιοσημείωτο γεγονός. Στη λίστα υπάρχουν hatchback, πολυμορφικά, SUV, coupe SUV, ακόμη και ιδιαίτερα αμαξώματα όπως οι Gran Coupe υλοποιήσεις της μάρκας. Δείτε τα μοντέλα, από το πιο προσιτό στο ακριβότερο.

BMW 116i – 22.230

Σήμερα είναι πολύ δύσκολο να βρεις οικογενειακό μικρομεσαίο κάτω από τις 25.000 €, όμως αυτό συμβαίνει στην γκάμα της BMW. Η Σειρά 1 με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1.5 λίτρων, τους 109 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων στοιχίζει 22.230 €, ενώ μια ανάσα πάνω από τις 25.000 € συναντάμε ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά με αυτόματο κιβώτιο Steptronic των οκτώ σχέσεων. Επιπλέον, το βασικό επίπεδο εξοπλισμού είναι αρκετά ικανοποιητικό, ενώ με ορισμένα πακέτα της αντιπροσωπείας που συγκεντρώνουν διάφορα extra, η 116i εξοπλίζεται με όλα τα απαραίτητα -και ακόμη περισσότερα- χωρίς το κόστος να ξεφεύγει σημαντικά.

BMW X2 sDrive18i – 34.950

Μετά την πολύ οικονομική (για BMW) Σειρά 1, υπάρχει ένα σκαλοπάτι μεγαλύτερο των 10.000 € έως το επόμενο μοντέλο. Εδώ όμως, έχουμε ένα SUV και μάλιστα, με coupe αναλογίες, το οποίο αν και μετρά κάποια χρονάκια στην αγορά παραμένει ελκυστικό. Η BMW X2 στη βασική έκδοση sDrive18i προσφέρεται έναντι 34.950€, ένα ποσό τουλάχιστον δικαιολογημένο με βάση τις τιμές των οικογενειακών SUV σήμερα. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός τρικύλινδρος turbo των 1.5 λίτρων με 136 ίππους, ενώ η ισχύς περνά στον εμπρός άξονα από ένα χειροκίνητο σασμάν των έξι σχέσεων. Όπως σε όλα τα BMW, ο βασικός εξοπλισμός είναι άκρως ικανοποιητικός.

BMW 218i Gran Coupe – 35.530

Η Σειρά 2 Gran Coupe είναι ένα αυτοκίνητο που παντρεύει τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός coupe, με την πρακτικότητα που συνεπάγονται οι τέσσερις πόρτες. Ικανοποιεί και με το παραπάνω στις οικογενειακές αποστολές, ενώ έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό σχήμα, χάρη στο οποίο ξεχωρίζει και δεν μπορείς να το μπερδέψεις με τίποτα στο δρόμο. Η βασική έκδοσή της είναι η 218i Gran Coupe, η οποία στοιχίζει 35.530 €. Εφοδιάζεται με τον κινητήρα-πασπαρτού των Γερμανών, τον τρικύλινδρο turbo των 1.5 λίτρων με τους 136 ίππους. Όπως και σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, η μετάδοση γίνεται αποκλειστικά στον εμπρός άξονα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο, έξι σχέσεων.

BMW 220i Active Tourer – 37.750

Για όσους η πρακτικότητα βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές τους, η έκδοση Active Tourer της BMW Σειράς 2 είναι εδώ. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που υιοθετεί όλα τα νέα χαρακτηριστικά της BMW, όπως τις «δίδυμες» κυρτές οθόνες στο ταμπλό, την αιωρούμενη κεντρική κονσόλα και άλλα. Με τιμή 37.750 €, η έκδοση 220i είναι η φθηνότερη στην γκάμα. Εδώ όμως, συμβαίνει το εξής παράδοξο: η 220είναι φθηνότερη από την 218i, παρά το γεγονός ότι είναι ισχυρότερη. Το φαινόμενο εξηγείται επειδή η 220i φέρει mild hybrid τεχνολογία, άρα και μισό τέλος ταξινόμησης συγκριτικά με την μη-mild hybrid 218i. Να αναφέρουμε ότι η 220i συνοδεύεται στάνταρ από αυτόματο κιβώτιο, ενώ αποδίδει 170 ίππους. Διαβάστε τη δοκιμή μας εδώ!

BMW X1 sDrive18i – 38.450

Στην πεντάδα με τις πέντε φθηνότερες BMW, οριακά μπαίνει και η νέα X1. Πρόκειται επίσης για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο το οποίο ενσωματώνει όλες τις νεότερες τάσεις της γερμανικής εταιρείας, ενώ ανήκει στην πιο hot κατηγορία της αγοράς, τα οικογενειακά C-SUV. Διαθέτει πολύ καλό επίπεδο χώρων, αλλά και αποσκευών, ενώ στην βασική έκδοση sDrive18i πωλείται έναντι 38.450 €. Σε αυτά τα χρήματα, το γερμανικό premium SUV προσφέρει έναν τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων με 136 ίππους, αυτόματο κιβώτιο Steptronic και κίνηση αποκλειστικά στον εμπρός άξονα. Να πούμε, ότι και σε αυτή την περίπτωση το επίπεδο εξοπλισμού είναι ικανοποιητικό. Διαβάστε τη δοκιμή μας εδώ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...