Επίσημο: Έρχεται ηλεκτρικό Range Rover το 2025!

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Land Rover θα ανήκει στην οικογένεια Range Rover και θα έχει εντυπωσιακές προδιαγραφές, αλλά και κορυφαίες τεχνολογίες.

  • -
  • -

Η Land Rover είναι μια από τις εταιρείες που υιοθετούν σε μεγάλο βαθμό την υβριδική τεχνολογία στην γκάμα τους, τόσο στην mild hybrid μορφή, όσο και στην plug-in hybrid. Όμως, ακόμη δεν έχουν κάνει το μεγάλο βήμα προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό. Αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα, αφού η βρετανική φίρμα ετοιμάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της. Το 2025 λοιπόν, θα είναι το έτος που θα γνωρίσουμε το ηλεκτρικό Range Rover, ενώ από εκεί και έπειτα, θα ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα αντίστοιχης φιλοσοφίας επεκτείνοντας τη σχετική γκάμα.

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της Jaguar Land Rover, το ηλεκτρικό Range θα βγει στην αγορά το 2025, όμως οι παραγγελίες θα «ανοίξουν» στο τέλος του 2023. Πιθανότατα, κάπου εκεί θα τοποθετηθεί χρονικά και η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου, καθώς για την ώρα δεν υπάρχουν φωτογραφίες ή διαθέσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μελλοντικά θα ακολουθήσουν κι άλλα αμιγώς ηλεκτρικά Land Rover, καθώς η JLR δίνει μεγάλη βαρύτητα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τι γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό Range Rover;

Όπως είπαμε, οι λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό Range Rover είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Οι άνθρωποι της φίρμας πάντως, φρόντισαν να αφήσουν μερικούς υπαινιγμούς. Είπαν ότι θα είναι μεσαίου μεγέθους SUV, οπότε δεν πρόκειται για μια ηλεκτρική εκδοχή του κλασικού Range Rover, ούτε για έκδοση του ελαφρώς μικρότερου Range Rover Sport.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Range Rover Sport P400

Με βάση αυτή τη δήλωση, περιμένουμε ένα μοντέλο με το μέγεθος του Range Rover Velar, κατά προσέγγιση. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMA (Electrified Modular Architecture) της εταιρείας και αναμένουμε να έχει μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας, που θα εξασφαλίζει αυτονομία κοντά στα 500 km.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...